Ειδήσεις

Γ. Αμβροσίου: Παραμύθια υποψηφίων δημάρχων


Από την στιγμή που αποφάσισα και ανακοίνωσα την υποψηφιότητά μου ως υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο λίμνης Πλαστήρα, βιώνω καθημερινά μια διαφορετική πραγματικότητα. Βιώνω πράγματα που μέχρι χθες ήταν ξένα προς εμένα, μιας και άλλο να μαθαίνεις πράγματα για τους άλλους και άλλο αυτά να αφορούν τον ίδιο σου τον εαυτό.

Μαθαίνω λοιπόν πως κάποιοι υποψήφιοι λένε δεξιά και αριστερά ότι δεν θα καταφέρω να φτάσω μέχρι την τελική κατάθεση του συνδυασμού. Αυτό φυσικά το κάνουν για να αποτρέψουν υποψήφιους να ενταχθούν στον συνδυασμό μου. Καταλαβαίνουν όμως ότι αυτό είναι η δική τους επιθυμία και ότι για να φτιάξει κάποιος έναν συνδυασμό 27 ατόμων δεν είναι πλέον και μεγάλο κατόρθωμα, ειδικά για όσους έχουν πετύχει πολύ μεγαλύτερα πράγματα στη ζωή τους, ξεκινώντας από το πουθενά.

Έτσι συμβαίνει και τώρα. Από το πουθενά ξεκίνησα για να συγκροτήσω τον εκλογικό μου συνδυασμό, αλλά σήμερα αυτός είναι κατά 50% έτοιμος και μάλιστα με ανθρώπους άφθαρτους που δεν έχουν δώσει δικαίωμα για πάσης φύσεως επικρίσεις και σχόλια. Φυσικά, όλα αυτά γίνονται κρατώντας χαμηλούς τόνους και χωρίς τυμπανοκρουσίες που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά για κάποιους στο να συνταχθούν μαζί μας.

Ακούω ότι διάφοροι υποψήφιοι αραδιάζουν ονόματα που λένε ότι θα βρίσκονται στον συνδυασμό τους. Προς μεγάλη τους λύπη όμως, όταν το μαθαίνουν οι ενδιαφερόμενοι, φροντίζουν να τους διαψεύσουν.

Κάποιοι πάλι τάζουν σε διάφορους ότι δήθεν θα τους βοηθήσουν να εκλεγούν για να πάρουν απόσπαση επειδή είναι δημόσιοι υπάλληλοι ή διότι ενδιαφέρονται σφόδρα για να εκλεγούν. Πως θα τους εκλέξετε όλους αυτούς ρε παλικάρια; Οι δημότες πρέπει να ξέρουν ότι το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα αποτελείται από 21 άτομα. Με το παλιό σύστημα ο δήμαρχος εξέλεγε τους 13 από τους 21. Σήμερα οι Δημοτικοί Σύμβουλοι θα εκλεγούν αναλογικά με τις ψήφους που θα συγκεντρώσουν την πρώτη Κυριακή.

Ας για παράδειγμα ο πρώτος σε ψήφους πάρει 25%, θα εκλέξει 5 Δημοτικούς Συμβούλους. Πιστεύει κανείς ότι με πέντε συνδυασμούς, υπάρχει υποψήφιος που θα υπερβεί αυτό το ποσοστό; Αν λοιπόν υποθέσουμε ότι ο πρώτος εκλέξει 5 ή με τα υπόλοιπα έξη Δημοτικούς Συμβούλους, οι άλλοι θα εκλέξουν από έναν έως και τέσσερις συμβούλους. Αυτοί λοιπόν που τάζουν σε όλους ότι θα μπουν στον συνδυασμό τους για να εκλεγούν σίγουρα, όπως εύκολα γίνεται αντιληπτό, απλά τους κοροϊδεύουν.

Πολύ δύσκολη γίνεται η εκλογή για έναν καινούργιο υποψήφιο, αν στον συνδυασμό που θα ενταχθούν συμμετέχουν πολλοί εν ενεργεία Δημοτικοί Σύμβουλοι και κυρίως κάποιοι που έχουν εκλεγεί πολλές θητείες. Αυτό διότι θα γίνουν απλά μια προσθήκη στους φθαρμένους και θα τους πάρει όλους μαζί η κατρακύλα. Εκεί οι νέοι είναι χαμένοι από χέρι και πλέον έχουν αρχίσει να το καταλαβαίνουν, ενώ μέχρι πρόσφατα τους παραμύθιαζαν κάποιοι μιας και δεν γνώριζαν τα δεδομένα του νέου νόμου.

Εμείς στον συνδυασμό μας, λέμε κάτι που απλό. Η συντριπτική πλειοψηφία θα αποτελείται από νέους και άφθαρτους υποψηφίους που θα ξεκινούν σχεδόν από την ίδια αφετηρία και δεν θα υστερούν έναντι των άλλων στην κούρσα της εκλογής. Δεν θα υπάρχουν αυτοί που θα έχουν εξασφαλισμένη την θεσούλα τους μιας και έχουν ασκήσει εξουσία και έχουν πουλήσει εκδούλευση στον κόσμο και για πράγματα που έπρεπε να είναι αυτονόητα.

Εμείς δεν λέμε ψέματα σε κανέναν. Αυτοί που είναι ήδη ή θα έρθουν μαζί μας, θα πορευτούμε μέχρι τις εκλογές με καθαρότητα και σεβασμό ο ένας για τον άλλο. Θα συστρατευθούμε όλοι για τον μεγάλο κοινό σκοπό που δεν είναι άλλος από τον να δώσουμε νέα πνοή στην περιοχή μας που ενώ είναι προνομιούχα, έχει εδώ και χρόνια καταδικαστεί σε μαρασμό και οπισθοδρόμηση. Η πρόοδος και η ευημερία θα έρθει μέσα από το γενικότερο καλό και αυτό θα αποβεί προς όφελος τόσο δικό μας, όσο και των παιδιών μας.

Κύριο μέλημα όλων μας θα είναι να αναστήσουμε αυτό τον χειμαζόμενο τόπο, εφαρμόζοντας δράσεις και πολιτικές που θα δώσουν στους νέους μας την δυνατότητα να επενδύσουν και να μείνουν στην περιοχή μας. Να ασχοληθούν με την γεωργία, την κτηνοτροφία, τον τουρισμό, αλλά έχοντας δίπλα τους όχι έναν δήμο αδιάφορο ή και εχθρικό, αλλά έναν δήμο συμπαραστάτη και βοηθό σε ότι χρειαστεί.

Οι δημότες πλέον δεν σηκώνουν άλλο παραμύθι. Έχουν βαρεθεί την κοροϊδία από τους νυν, αλλά δεν τσιμπάνε και σε όσους δηλώνουν νέοι, αλλά θέλουν να χτίσουν νέο σπίτι με παλιά υλικά. Η αλλαγή στο δήμο δεν πρέπει να γίνει μόνο στο πρόσωπο του δημάρχου, αλλά να συνοδευτεί από μια γενικότερη αλλαγή. Νέοι άνθρωποι θα δώσουν νέα πνοή και θα φέρουν νέα νοοτροπία και νέες αντιλήψεις στην θεώρηση των πραγμάτων. Αυτό είναι το νέο που θέλουμε να φέρουμε και πάνω σε αυτό εργαζόμαστε καθημερινά. Μιλάμε με νέους ανθρώπους και προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι αξίζει να κάνουμε μαζί το νέο βήμα που θα αλλάξει τα πράγματα.

Αν συμφωνείται με όλα αυτά, αυτά, ελάτε μαζί μας για να τα κάνουμε πράξη. Άλλοι ως υποψήφιοι, άλλοι ως συμπαραστάτες και βοηθεί και άλλοι ως απλοί ψηφοφόροι. Μαζί θα αλλάξουμε τα πράγματα, μαζί θα φέρουμε το καινούργιο.

 

Γράφει ο Γιώργος Αμβροσίου, υποψήφιος δήμαρχος Δήμου Λίμνης Πλαστήρα, δημοσιογράφος – εκδότης εφημερίδας ΑΛΗΘΕΙΑ

Προηγούμενο άρθρο Η εορτή του Αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ στον τόπο του μαρτυρίου του στο Φανάρι
Επόμενο άρθρο Πρωτόκολλο Συνεργασίας υπέγραψαν ΕΒΕ και ΣΒΘΚΕ