Ειδήσεις

Γ. Βρούτσης: Η προοπτική εργασίας δεν είναι τα επιδόματα


«Η προοπτική εργασίας δεν είναι τα επιδόματα. Η ελπίδα είναι μέσα από την ίδια την οικονομία» δήλωσε από την Καρδίτσα, όπου βρέθηκε το περασμένο Σάββατο 1η Δεκεμβρίου, ο τομεάρχης Εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης της Ν.Δ. και πρώην Υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης ο οποίος ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην ετήσια εσπερίδα που οργάνωσε η τοπική ΝΟΔΕ.

Λίγο πριν την εκδήλωση, ο κ. Βρούτσης παραχώρησε συνέντευξη τύπου στα γραφεία της ΝΟΔΕ μιλώντας για όλα τα τρέχοντα ζητήματα της επικαιρότητας με αιχμή τα εργασιακά που είναι και ο τομέας δράσης του.

Ο κ. Βρούτσης ξεκίνησε την τοποθέτησή του υπογραμμίζοντας ότι: «Η Ν.Δ. είναι η παράταξη που ξέρει να στέκεται στα δύσκολα. Η Ν.Δ. είναι ο πολιτικός φορέας που έχει ρίζες στην κοινωνία. Μαχόμαστε για το καλό της κοινωνίας. Η Ν.Δ. προτάσσει το εθνικό συμφέρον».

Εν συνεχεία, ο κ. Βρούτσης έδωσε έμφαση στο ζήτημα των ασφαλιστικών εισφορών σημειώνοντας πως σήμερα οι οφειλές στα ασφαλιστικά Ταμεία ανέρχονται σε 34 δις.

Επίσης τόνισε ότι η χώρα είναι εκτός αγορών, με τις τράπεζες να βρίσκονται σε μια ακροβατική κατάσταση, ενώ απουσιάζει το κοινωνικό κράτος.

Όπως πρόσθεσε ο κ. Βρούτσης, υπάρχει έκθεση της Eurostat σύμφωνα με την οποία η Ελλάδα είναι η τελευταία στην αντιμετώπιση της φτώχειας για το 2017.

Άλλη δε έρευνα για τους μισθούς, δείχνει ότι τα τελικά θύματα είναι οι εργαζόμενοι.

«Το 2017 η μείωση μισθών έφθασε το 3,5%, ενώ το 2012 ήταν στο 1,9%» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, στάθηκε και στις ευέλικτες μορφές απασχόλησης λέγοντας πως το 60% εργάζεται με μερική απασχόληση και μόλις το 40% με κανονική απασχόληση και πλήρες ωράριο.

Συνέχισε δε τονίζοντας ότι ένας στους τρεις αμοίβεται με μόλις 317 ευρώ.

Ο κ. Βρούτσης επεσήμανε επίσης την ανάγκη μείωσης των εισφορών χαρακτηρίζοντάς τες εξοντωτικές και δηλώνοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει ρεσιτάλ υποκρισίας.

Σε ό,τι αφορά στο θέμα της ανεργίας, είπε πως μόνον τον περασμένο Οκτώβριο υπήρξε απώλεια 120.000 θέσεων εργασίας και η ανεργία αναμένεται να ξεπεράσει το 19%, δηλαδή να βρεθεί 4 μονάδες πιο πάνω σε σχέση με πέρυσι.

«Εμείς ως Ν.Δ. θέλουμε να δείξουμε τη δική μας πρόταση. Εμείς μιλάμε για στήριξη των εργαζομένων και της επιχειρηματικότητας. Η προοπτική εργασίας δεν είναι τα επιδόματα. Η ελπίδα είναι μέσα από την ίδια την οικονομία. Με ευκαιρίες για όλους. Μόνον ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να παράγει θέσεις εργασίας. Η πολιτική των επιδομάτων είναι μια λανθασμένη συνταγή. Η Ν.Δ. λέει δύναμη στον ιδιωτικό τομέα και στην προσέλκυση επενδύσεων» επεσήμανε ο κ. Βρούτσης.

Συνεχίζοντας, εξάλλου, την τοποθέτησή του για το θέμα των επιδομάτων είπε τα εξής: «Η Ν.Δ. είναι ένα βαθιά λαϊκό κόμμα. Η στήριξη αυτών των ανθρώπων που έχουν ανάγκη πρέπει να γίνει με αύξηση του πλούτου και του ΑΕΠ. Εμείς φτιάξαμε το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που αποτελεί τη βάση της σύγχρονης κοινωνικής πολιτικής και το οποίο δεσμευόμαστε ότι με τη Ν.Δ. θα αυξηθεί στο 1δις. ετησίως».

Τέλος, ξεκαθάρισε πως με τη Ν.Δ. δεν πρόκειται να υπάρξει ούτε μία απόλυση δημοσίου υπαλλήλου (εκτός κι αν υπάρχουν παραβατικές περιπτώσεις), αντίθετα ο χώρος αυτός θα ενισχυθεί.

Με τα πιο θερμά λόγια καλωσόρισε στην πόλη μας τον κ. Βρούτση ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ., βουλευτής Καρδίτσας κ. Κώστας Τσιάρας χαρακτηρίζοντάς τον ως έναν άκρως πετυχημένο Υπουργό και πολιτικό.

Ο κ. Τσιάρας, στη σύντομη τοποθέτησή του, τόνισε πως η χώρα μας βρίσκεται σε μια εξαιρετικά δύσκολη περίοδο, και μάλιστα προ των εκλογών, και ως εκ τούτου έχει έρθει η ώρα να σηματοδοτηθεί και να γίνει πράξη η πολιτική αλλαγή που χρειάζεται ο τόπος.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Τσιάρας: «Η Ν.Δ. αντιπροτείνει μια άλλη επιλογή. Για μια πολιτεία που θα στέκεται με αξιοπρέπεια. Με ανάπτυξη, με επενδύσεις, με αποκατάσταση των θεσμών. Πιστεύουμε ότι μέσα από μια συντονισμένη προσπάθεια είναι ευκαιρία να αναδείξουμε ότι υπάρχει μια καλύτερη Ελλάδα».

Τον κ. Βρούτση καλωσόρισε επίσης και ο Πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ν. Καρδίτσας κ. Λάμπρος Τσιούκης επισημαίνοντας πως είναι μεγάλη τιμή για την περιοχή μας η παρουσία ενός τόσο αξιόλογου πολιτικού στην ετήσια εσπερίδα της ΝΟΔΕ.

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η Αυτοδιοίκηση εργαλείο στα χέρια των πολιτών, όχι στα χέρια της εξουσίας
Επόμενο άρθρο Φαντασμαγορική η Τελετή Έναρξης στον Μύλο των Ξωτικών