Γ. Ελευθερίου : Στην τελική ευθεία για τις εκλογές στην Νέα Δημοκρατία


Αγαπητές φίλες και φίλοι, από ότι διακρίνεται το τελευταίο διάστημα, ο κόσμος της Νέας Δημοκρατίας κινείται στον παλμό των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη ενός νέου αρχηγού την προχθεσινή επίσκεψη του Ευάγγελου Μεϊμαράκη έκλεισε και ο κύκλος επισκέψεων των υποψηφίων προέδρων στο νομό μας που άνοιξε ο Απόστολος Τζιτζικώστας .Γι αυτό θα μοιραστώ μαζί σας τις σκέψεις της νέας γενιάς για αυτή την αναμέτρηση. Θα ήθελα να επικεντρωθώ στα θετικά σημεία του κάθε υποψηφίου, τα σημεία που ξεχωρίζουν τον καθένα από τους άλλους υποψηφίους .Σίγουρα και οι τέσσερις τούς είναι εκφραστές διαφορετικών σχολών πολιτικής και διαφέρουν όλοι μεταξύ τους.

Ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι ο άνθρωπος που μετά από τα 40 χρόνια παρουσίας του στην πολιτική σκηνή και περνώντας από κομβικές θέσεις όπως πρόεδρος ΟΝΝΕΔ, γραμματέας Πολιτικής Επιτροπής και στη συνέχεια πρόεδρος Βουλής ξέρει σπιθαμή προς σπιθαμή την Νέα Δημοκρατία ,τους ανθρώπους της και την ψυχοσύνθεση τους. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας, ως γνήσιος εκφραστής της νέας γενιάς εκπροσωπεί το νέο και την ανανέωση που πρέπει να επέλθει στη Νέα Δημοκρατία. Μακριά από την Βουλή στα χρόνια του μνημονίου θεωρείται άφθαρτος. Στα θετικά του η μεγάλη νίκη του στην περιφέρεια Μακεδονίας χωρίς την επίσημη στήριξη της Νέας Δημοκρατίας. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκφραστής του μεσαίου χώρου και του φιλελευθερισμού, πιστεύει στο μικρότερο και πιο ευέλικτο κράτος και στην ιδιωτική πρωτοβουλία ώστε να προσπεράσουμε τον σκόπελο των μνημονίων. Τέλος όσον αφορά τον Άδωνη Γεωργιάδη, προερχόμενος από την Λαϊκή Δεξιά μπορεί να είναι για πολλούς αντιπαθής με τις γνωστές εκρήξεις του στα ΜΜΕ ωστόσο έχει το δικό του φανατικό κοινό με τις αποστομωτικές απαντήσεις του στους λαϊκιστές της αριστεράς. Αυτά και πολλά άλλα πρέπει να είναι τα κριτήρια του απλού Νεοδημοκράτη ώστε να φτάσει μέχρι την κάλπη στις 22 του μήνα και να αναδείξει τον νέο αρχηγό του .

Βέβαια προσπάθειες προσανατολισμού του κόσμου από τοπικά στελέχη σε υποψηφιότητες, πρέπει να εξετάζονται και με μία δεύτερη ματιά διότι εκτός από τα καλό του κόμματος μπορεί να εμπεριέχουν και διάφορα προσωπικά συμφέροντα. Ωστόσο η επιλογή του καθενός μας πρέπει να είναι προσωπική και να συνειδητοποιήσουμε πια Νεα Δημοκρατία θέλουμε. Μια Νεα Δημοκρατία ανανεωμένη με φρέσκες ιδέες και σύγχρονο Ευρωπαϊκό λόγο, με νέα πρόσωπα να βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αλλά και να τη στηρίζουν έμπρακτα και ουσιαστικά και να μην επιτρέψουν να μετατραπεί σε ένα κόμμα γερόντων που οι πολίτες θα το έχουν ταυτίσει με το παλιό σύστημα. Κλείνοντας θα ήθελα να αναφερθώ σε διάφορες διαρροές για διάσπαση μετά τις εκλογές, θυμούμενος όμως τη παροιμιώδη φράση του Ευάγγελου Αβέρωφ πώς” το πρόβατο έξω από το μαντρί το τρώει ο λύκος” , νομίζω ότι δεν χρειάζεται να προσθέσω κάτι παραπάνω και θα αρκεστώ σε αυτή .Την επόμενη μέρα θα είμαστε όλοι δίπλα στον νέο μας αρχηγό και θα προσφέρουμε τα μέγιστα.

Γιώργος Νικ.Ελευθερίου Πρόεδρος Ν.Ε ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δόθηκε στην κυκλοφορία ο δρόμος Παλαμάς – Καλυβάκια
Επόμενο άρθρο Το Δημοτικό Ωδείο Καρδίτσας τιμά την επέτειο του Πολυτεχνείου