Ειδήσεις

Γ. Καπράνας : Όλοι στο συλλαλητήριο της Τετάρτης


Το είχαμε πει και το λέμε συνέχεια, πως όσο αυτή η Κυβέρνηση όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις εμμένει δογματικά να υλοποιεί αδιέξοδες και καταστροφικές μνημονιακές πολιτικές που φτωχοποιούν και εξαθλιώνουν την Ελληνική Κοινωνία, θα είμαστε στους δρόμους και στις πλατείες αγωνιζόμενοι για την ανατροπή αυτών.

Για έβδομο χρόνο βιώνουμε με τον χειρότερο τρόπο στο πετσί μας τα αποτελέσματα της ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας.

Οι αντοχές μας έχουν προ πολλού εξαντληθεί και στη θέση τους ήρθε η απόγνωση και η αγωνία για το μέλλον το δικό μας και το μέλλον των παιδιών μας που κατά εκατοντάδες , χιλιάδες παίρνουν το δρόμο της ξενιτιάς για την αναζήτηση καλύτερης τύχης.

Ζητήσαμε και ζητάμε από την κυβέρνηση να αλλάξει αυτές τις πολιτικές, να σταματήσουμε να είμαστε γι’ αυτούς ένας αριθμός που προσπαθούν να τον μηδενίσουν, να ασκήσουν πολιτικές ανθρωποκεντρικές που να εξυπηρετούν τον άνθρωπο και τις ανάγκες τους.

Ζητήσαμε από την κυβέρνηση να πάρει πίσω αυτό το απαράδεκτο νομοσχέδιο για το ασφαλιστικό που είδε το φως της Δημοσιότητας, ένα νομοσχέδιο ταφόπλακα για την κοινωνική μας ασφάλιση.

Είναι ένα νομοσχέδιο με το οποίο όχι μόνο δεν διασφαλίζεται η βιωσιμότητα του ασφαλιστικού μας συστήματος αλλά η ψήφισή του θα δημιουργήσει συντάξεις φτώχειας και με την εισφοροδοτική επιδρομή που επιχειρείται μέσω αυτού θα ξεκληρίσει ολόκληρους παραγωγικούς κλάδους.

Παρά το βροντερό μήνυμα που έστειλε ο ελληνικός Λαός στις 4 Φλεβάρη βουλιάζοντας τις πλατείες και τους δρόμους στην κυβέρνηση να αποσύρει το νομοσχέδιο, αυτή κωφεύει και εμμένει σ’ αυτό .

Γι αυτό και για εμάς ο αγώνας είναι μονόδρομος μέχρι να πετύχουμε την απόσυρση του και την επαναφορά μέσα από έναν ειλικρινή διάλογο, αναλογιστικές μελέτες, ενός κοινωνικού δίκαιου , βιώσιμου ασφαλιστικού συστήματος που  εγγυάται αξιοπρεπείς συντάξεις για όλους.

Γι’ αυτό καλούμε τον Καρδιτσιώτικο Λαό να συμμετέχει στο Συλλαλητήριο της Τετάρτης 9 Μαρτίου και ώρα 6:30 το απόγευμα στην κεντρική Πλατεία της Καρδίτσας που συνδιοργανώνουν, το Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας, το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ, οι συνδικαλιστικοί και επιστημονικοί φορείς του νομού μας με κύριο σύνθημά μας την απόσυρση αυτού του Ασφαλιστικού.

 

Κάλεσμα του Προέδρου του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας Γιώργου Καπράνα

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ για το συλλαλητήριο
Επόμενο άρθρο ΕΛΜΕ : Καταγγελία για την τροπολογία που αφορά την ειδική αγωγή