Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Αναστολή πληρωμών όλων των βεβαιωμένων οφειλών προς ΔΟΥ μέχρι 18/3/2021 για τους Καρδιτσιώτες λόγω Ιανού


Προς αποφυγή κάθε παρερμηνείας σε ότι αφορά στην έκδοση και εφαρμογή της Υπουργικής Απόφασης για αναστολή πληρωμών όλων των βεβαιωμένων οφειλών (ΕΝΦΙΑ, Φόρος εισοδήματος κ.ά) προς τις Εφορίες-Ελεγκτικά Κέντρα λόγω «Ιανού», ο Βουλευτής Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός ενημερώνει τους κατοίκους του Νομού Καρδίτσας για τα παρακάτω:

Η αναστολή πληρωμών ισχύει με βάση την Υπ’ αριθμ. Α.1210 (ΦΕΚ 44659, Τεύχος Β’ 4127/24.09.2020), Απόφαση του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Απόστολου Βεσυρόπουλου, όπου αναφέρεται ότι:«…Παρατείνονται μέχρι και την 18-03-2021 οι προθεσμίες καταβολής των βεβαιωμένων στις Δ.Ο.Υ./Ελεγκτικά Κέντρα οφειλών των φυσικών και νομικών προσώπων και οντοτήτων με κύρια κατοικία ή κύρια εγκατάσταση (έδρα) στις (μεταξύ άλλων αναφερόμενων στην ίδια Υ.Α. πληγεισών από τον «Ιανό») περιοχές:

– του Δήμου Αργιθέας της Περιφερειακής ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Καρδίτσας της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Σοφάδων της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Μουζακίου της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας

– του Δήμου Παλαμά της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας της Περιφέρειας Θεσσαλίας που λήγουν ή έληξαν από 18-09-2020 μέχρι και 18-03-2021.

Έως την ίδια ημερομηνία και για τις ίδιες οφειλές και πρόσωπα, παρατείνονται και οι προθεσμίες καταβολής των δόσεων ρυθμίσεων/διευκολύνσεων τμηματικής καταβολής βεβαιωμένων οφειλών.

  1. Αναστέλλεται μέχρι και την 18-03-2021 η πληρωμή των βεβαιωμένων και ληξιπρόθεσμων την 18-09-2020 οφειλών των ανωτέρω προσώπων και οντοτήτων…)».

 

 

Προηγούμενο άρθρο Και όμως, πολλά θα μπορούσαν να έχουν γίνει…
Επόμενο άρθρο Μ. Βορίδης: Ξεκίνησε η πληρωμή της γενναίας προκαταβολής στους πληγέντες αγρότες του Ιανού