Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Επαφή με ΕΛΓΑ για αποζημιώσεις ντοματοκαλλιεργητών και συνάντηση με ΚΤΕΛ Καρδίτσας για ζημιές στα λεωφορεία!


Συνεχείς είναι οι επαφές του Βουλευτή Ν.Δ. Ν. Καρδίτσας κ. Γ. Κωτσού με πλημμυροπαθείς του μεσογειακού κυκλώνα «Ιανού», αλλά και οι παρεμβάσεις του σε Υπουργεία και Οργανισμούς για την προώθηση προβλημάτων και αιτημάτων της περιοχής μας με σκοπό την όσο γίνεται μεγαλύτερη στήριξή της σε όλα τα επίπεδα.

Να σημειωθεί ότι σε επιβεβαίωση της πρόσφατης ανακοίνωσης που εξέδωσε ο κ. Κωτσός, από την Παρασκευή 30/10/2020, πιστώνονται στους τραπεζικούς λογαριασμούς των παραγωγών μας γενναίες προκαταβολές των αποζημιώσεων που δικαιούνται για την ολική καταστροφή του φυτικού η ζωικού κεφαλαίου τους.

Έχει προηγηθεί βέβαια η καταβολή σε εκατοντάδες πληγέντες επιχειρηματίες και κατοίκους του Νομού μας, των οικονομικών ενισχύσεων των 8.000 Ευρώ και 5.000 Ευρώ.

Έτσι εκπληρώνεται η δέσμευση που είχε δώσει ο Πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης – κατά την έκτακτη επίσκεψή του μετά τη θεομηνία στην Καρδίτσα – για άμεση και γενναία στήριξη των πλημμυροπαθών συμπολιτών μας.

Νέα εξέλιξη είναι ότι σε επικοινωνία του κ. Κωτσού με το συντοπίτη Αντιπρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Νίκο Δούκα για τις πληγείσες ντοματοκαλλιέργειες, ενημερώθηκε πως καθορίστηκαν οι τιμές για τις αποζημιώσεις των ντοματοπαραγωγών που έχασαν τη φετινή σοδειά. Αυτές είναι 450 Ευρώ/στρέμμα (βιομηχανική ντομάτα) και 1500 Ευρώ/στρέμμα.

Ακόμη, ο Βουλευτής συναντήθηκε με τη Διοίκηση του ΚΤΕΛ Καρδίτσας προκειμένου να συζητήσει σοβαρά θέματα που αντιμετωπίζουν οι  Καρδιτσιώτες λεωφορειούχοι του.

Το βασικότερο αυτών είναι οι σοβαρές ζημιές που υπέστησαν τα λεωφορείατη νύχτα της 18ης – 19ης Σεπτεμβρίου, στο χώρο στάθμευσης του ΚΤΕΛ, στις παρυφές της Καρδίτσας (κοντά στη Λαχαναγορά), ο οποίος πλημμύρισε.

Όπως τόνισε ο πρόεδρος του ΚΤΕΛ κ. Χρυσόστομος Πεσλής, πάνω από 40 λεωφορεία που ήταν εκεί σταθμευμένα υπέστησαν μεγάλες ζημιές από το νερό και τις λάσπες και οι ιδιοκτήτες τους βρίσκονται σε απόγνωση ζητώντας από το κράτος οικονομική ενίσχυση για την επισκευή τους που είναι πολύ δαπανηρή.

Ο κ. Κωτσός άκουσε με προσοχή τον πρόεδρο και δεσμεύτηκε να συζητήσει το αίτημαστα αρμόδια Υπουργεία για να βρεθεί γρήγορα η ενδεδειγμένη λύση.

Αναφορικά με την υποχρέωση μειωμένης πληρότητας στα λεωφορεία λόγω COVID-19 και την αναμενόμενη απώλεια σημαντικών εσόδων των λεωφορειούχων και του ΚΤΕΛ, ο Βουλευτής υπογράμμισε ότι αναμένεται άμεσα η έκδοση Υπουργικής απόφασης για την καταβολή σχετικής αποζημίωσης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Προσφορές στο Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ο Συντονιστής της Αποκεντρωμένης σε μονάδα εκτροφής πέστροφας