Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Μετά την 7η Ιουλίου, η επιχειρηματικότητα στη χώρα θα αλλάξει επίπεδο!


«Η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, η απραξία και η μιζέρια θα τερματιστούν αμέσως με τη μεγάλη πολιτική αλλαγή που θα συντελεστεί στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, όταν ο Ελληνικός λαός θα αναδείξει νέα κυβέρνηση της χώρας τη Νέα Δημοκρατία και πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη»!

Ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Καρδίτσας της Ν.Δ. μιλώντας σε άλλη μια δυναμική συγκέντρωση ετεροδημοτών στη Θεσσαλονίκη, απηύθυνε κάλεσμα συστράτευσης όλων των Ελλήνων στην κοινή προσπάθεια της «γαλάζιας παράταξης» για την ανόρθωση του τόπου.

«Την ημέρα αυτή, ο λαός μας, με την αποφασιστικότητα που πάντα έδειξε σε κρίσιμες στιγμές της ιστορίας μας, θα τιμωρήσει παραδειγματικά την πιο ανίκανη, ιδεοληπτική και λαϊκίστικη κυβέρνηση που διοίκησε ποτέ τη χώρα! Τα έργα, οι ημέρες και δυστυχώς οι ταπεινωτικά δεσμευτικές συμφωνίες της, όπως το ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, θα γραφτούν στη σύγχρονη ελληνική ιστορία με μαύρα γράμματα και θα αποτελούν για όλες τις μελλοντικές πολιτικές ηγεσίες του τόπου, τρανά παραδείγματα προς αποφυγήν!Πρόκειται για την κυβέρνηση που με τις τραγικές πολιτικές επιλογές της:

– διέλυσε με άδικη υπερφορολόγηση τη μεσαία τάξη και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις

– δημιούργησε τη νέα τάξη των φτωχοποιημένων επιδοματούχων!

– αποτρέπει τις ιδιωτικές και κυρίως τις ξένες επενδύσεις στην πατρίδα μας

– ανάγκασε την αφρόκρεμα του επιστημονικού δυναμικού της χώρας να μεταναστεύσει στο εξωτερικό

– καθιέρωσε την υποαπασχόληση ως την κυρίαρχη μορφή εργασίας στον τόπο μόνο και μόνο για να βελτιώσει εικονικά τους εφιαλτικούς δείκτες ανεργίας

– έχει αναγάγει το ψέμα και την προπαγάνδα σε βασικά εργαλεία άσκησης της ιδεοληπτικής καταστροφικής πολιτικής της

Έχουμε επίγνωση των τεράστιων δυσκολιών και των σοβαρών δεσμεύσεων που υπάρχουν. Θα σταθούμε όμως στο ύψος των περιστάσεων και με τη συνεργασία σας θα δώσουμε την καθοριστική μάχη για την επιβίωση της πατρίδας μας» είπε χαρακτηριστικά. Και συνέχισε: «Στη Ν.Δ. έχουμε έτοιμο ένα ολοκληρωμένο και εξειδικευμένο σχέδιο παραγωγικής ανασυγκρότησης και οικονομικής ανάπτυξης που θα εφαρμόσουμε άμεσα μετά την ανάληψη των ηνίων της χώρας. Αυτό έχει ως βασικές κατευθύνσεις την σύσταση νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, με ουσιαστική στήριξη της ιδιωτικής πρωτοβουλίας. Λιγότερους φόρους. Αύξηση του εισοδήματος. Δημιουργία ενός νέου σύγχρονου και αποτελεσματικού κράτους. Ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας».

Ο κ. Κωτσός στάθηκε ιδιαίτερα στο παραγωγικό – επιχειρηματικό μοντέλο που οραματίζεται ο ίδιος και η Ν.Δ., επισημαίνοντας πωςθα πρέπει να έχει στο επίκεντρο του την καινοτομία και την ενεργοποίηση των νέων μας.

«Η καινοτομική επιχειρηματικότητα» ανέφερε«μπορεί να έχει σημαντική αναπτυξιακή συμβολή, να δημιουργήσει προϊόντα και υπηρεσίες υψηλής προστιθέμενης αξίας και πολλές και καλές νέες θέσεις εργασίας. Για αυτό και θα πρέπει να υποστηριχθεί μέσα από ένα πλέγμα παρεμβάσεων και κινήτρων και συγκεκριμένα:

  • Με τη χρηματοδότηση των νεοφυών επιχειρήσεων με τρόπο ανταγωνιστικό.
  • Με τη διαμόρφωση πλαισίου λειτουργίας και παροχής κινήτρων για τους «επιχειρηματικούς αγγέλους» (ιδιώτες που επενδύουν σε νεοφυείς επιχειρήσεις).
  • Με την ενίσχυση των δομών στήριξης της νεοφυούς επιχειρηματικότητας (θερμοκοιτίδες/επιταχυντές).
  • Με ένα σύγχρονο και ευέλικτο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημίων και νεοφυών επιχειρήσεων, που να αφορούν εφαρμοσμένη έρευνα και εμπορευματικοποίηση νέων ιδεών.
  • Με ειδικά φορολογικά κίνητρα που θα κινητοποιήσουν ιδιωτικά κεφάλαια για την χρηματοδοτική υποστήριξη των νεοφυών επιχειρήσεων όπως φορολογική έκπτωση έως και 75% στο κεφάλαιο που επενδύεται και θέσπιση αφορολόγητου για τα κέρδη από πώληση μετοχών σε νεοφυείς επιχειρήσεις (στα πρότυπα της Κύπρου, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας που έχουν με επιτυχία εισάγει αντίστοιχα κίνητρα)».

Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Κωτσός είχε θερμές χειραψίες και πολλές εγκάρδιες συνομιλίες με ετεροδημότες, οι οποίοι του ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον αγώνα του να εκλεγεί βουλευτής στο Νομό Καρδίτσας.

 

Προηγούμενο άρθρο 52α Καραϊσκάκεια: Η καρδιά του πολιτισμού χτυπάει στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Ολοκλήρωση Διεθνούς Θερινού Σχολείου για Φοιτητές Κινεζικών Πανεπιστημίων