Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Με στοχευμένα έργα ενισχύουμε την εθνική προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής!


Μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης προτεινόμενων προς χρηματοδότηση έργων από το ΠΕΠ Θεσσαλίας 2014 – 2020, εκδόθηκε ο Πίνακας Κατάταξης  θετικά αξιολογημένων προτάσεων και μέσα σε αυτές περιλαμβάνεται και αυτή της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Μουζακίου.

Το έργο υποβλήθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Μουζακίου στην Πρόσκληση «Ενίσχυση της ενεργειακής απόδοσης των δημόσιων κτηρίων στη Θεσσαλία» του ΠΕΠ,τον Ιανουάριο του 2019.

Με αφορμή αυτή τη σημαντική εξέλιξη, ο πρώην Δήμαρχος Μουζακίου και νυν Βουλευτής Ν.Δ. Νομού Καρδίτσας κ. Γιώργος Κωτσός έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Ο Δήμος Μουζακίου τον οποίο υπηρέτησα ως Δήμαρχος τα τελευταία 17 χρόνια, αποτελεί για εμένα ένα πολύ μεγάλοκαι ξεχωριστό κομμάτι της πολιτικής μου σταδιοδρομίας. Μέσα σε αυτή την περίοδο, με τη στήριξη των δημοτών, υλοποιήσαμε ως Δημοτική Αρχή πολλές δράσεις που βελτιώνουν συνεχώς τον Δήμο και τις συνθήκες ζωής των κατοίκων του. Μια τέτοια δράση είναι και η ενεργειακή αναβάθμιση του Λυκείου Μουζακίου. Η ένταξη της στο ΠΕΠ Θεσσαλίας, έρχεται να επιβεβαιώσει την παρέμβαση μου στην Κοινή Συνεδρίαση Επιτροπών Ευρωπαϊκών Υποθέσεων – Προστασίας Περιβάλλοντος πώς ο Νομός Καρδίτσας μπορεί να πρωταγωνιστήσει στο τομέα της «πράσινης» ανάπτυξης. Είναι πολύ σημαντικό να «περάσει» αυτό το μήνυμα στους νέους μας και να αντιληφθούν στην πράξη την σημασία και τον ρόλο τέτοιων δράσεων στην ενίσχυση της κοινής προσπάθειας αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Εδώ θέλω να υπογραμμίσω την χαρά μου για τη θετική αξιολόγηση των προτάσεων ενεργειακής αναβάθμισης του 3ου και 13ου Δημοτικού Σχολείου Καρδίτσας, του Γυμνασίου – ΕΠΑΛ Παλαμά και του Δημοτικού Σχολείου Ανθηρού, το οποίο ωστόσο παραμένει σήμερα κλειστό μαζί με το Νηπιαγωγείο Αργυρίου, λόγω άρνησης των εκπαιδευτικών να πάνε στη δυσπρόσιτη Αργιθέα. Η πρόταση αντιμετώπισης του εν λόγω σοβαρού ζητήματος που κατέθεσα στο υπουργείο Παιδείας είναι: να οριστούν θέσεις αναπληρωτών σε αυτά τα σχολεία για τις οποίες οι εκπαιδευτικοί που δηλώνουν ενδιαφέρον να τις καλύψουν, θα γνωρίζουν εκ των προτέρων ότι δεν μπορούν να αρνηθούν το διορισμό τους σε αυτές».

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η Ευρώπη να στρέψει το βλέμμα της και στα προβλήματα των Ελλήνων
Επόμενο άρθρο Ο Σύλλογος Εργαζομένων Ο.Τ.Α. για τα αιολικά στα Άγραφα