Γ. Κωτσός: Να πυκνώσουν και όχι να καταργηθούν τα δρομολόγια της ΤΡΑΙΝΟΣΕ


Μετά την ενημέρωση από το Διευθύνοντα Συμβούλου της ΤΡΑΙΝΟΣΕ κ. Ζηλιασκόπουλου, προς τον Σύλλογο Φίλων Σιδηροδρόμου Καρδίτσας ότι ενδεχομένως θα καταργηθεί το απευθείας δρομολόγιο 590/591 από/προς Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη ο Δήμαρχος Μουζακίου και Πρόεδρος της ΠΕΔ απέστειλε επιστολή προς τον Υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρυσοχοϊδη, τη Διοίκηση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ και τους τοπικούς Βουλευτές καλώντας τους να πυκνώσουν τα δρομολόγια του σιδηροδρόμου από και προς τη Δυτική Θεσσαλία.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του κ. Κωτσού είναι το παρακάτω:

 

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

 

Ιδιαίτερα αρνητική εντύπωση δημιούργησε σ’ όλους τους κατοίκους της Δυτικής Θεσσαλίας η πρόθεση της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, όπως εκφράστηκε από το Διευθύνοντα Σύμβουλό της, για κατάργηση του απευθείας δρομολογίου 590/591 από και προς Καλαμπάκα – Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μία ακόμη δυσάρεστη εξέλιξη που θα επιτείνει το πρόβλημα της εύκολης, απρόσκοπτης και φθηνής επικοινωνίας των κατοίκων των Νομών  Καρδίτσας και Τρικάλων με την πρωτεύουσα και τη συμπρωτεύουσα.

Ιδιαίτερα σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα μας και οι συμπολίτες μας επιβάλλεται να στηρίξουμε τους ανθρώπους της περιφέρειας και της υπαίθρου και να τους παρέχουμε τη δυνατότητα των φθηνών και άμεσων μετακινήσεων από και προς τα κέντρα λήψης των αποφάσεων .

Σίγουρα η υλοποίηση του έργου της ηλεκτροκίνησης της γραμμής Παλαιοφάρσαλου – Καλαμπάκας θα είναι μια άκρως θετική ενέργεια και παράλληλα επιβάλλεται να πυκνώσουν τα δρομολόγια στη συγκεκριμένη γραμμή για την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού και όχι να καταργούνται.

Είμαι απόλυτα βέβαιος ότι θα συμβάλλετε τα μέγιστα στην επίλυση του όλου ζητήματος.

 

Με εκτίμηση

Γεώργιος Κωτσός

Δήμαρχος Μουζακίου

Πρόεδρος ΠΕΔ Θεσσαλίας

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Συμπεριλαμβάνεται η βιομηχανική τομάτα στον Εθνικό Φάκελο της νέας ΚΑΠ
Επόμενο άρθρο Λήγουν στις 24/10 οι αιτήσεις για το ΣΥΝΕΠΙΧΕΙΡΩ