Ειδήσεις

Γ. Κωτσός: Στυλοβάτες της οικονομίας μας αγρότες και έμποροι


«Η νέα διακυβέρνηση μετά την μεγάλη πολιτική αλλαγή της 7ης Ιουλίου, θα εφαρμόσει ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανάπτυξης της χώρας το οποίο θα έχει βασικούς συντελεστές τους αγρότες και τους εμπόρους», δήλωσε σε συναντήσεις του με τις διοικήσεις του ΤΟΕΒ Ταυρωπού και του Εμπορικού Συλλόγου Καρδίτσας, ο υποψήφιος βουλευτής Ν. Καρδίτσαςτης Νέας Δημοκρατίας.

Σε εκτενείς συζητήσεις που έγιναν στα γραφεία των δυο τοπικών φορέων, ο Καρδιτσιώτης πολιτικός επισήμανε: «Οποιοδήποτε αναπτυξιακό πλάνο δεν προβλέπει πρωταγωνιστικούς ρόλους στον αγροτικό και στον εμπορικό κόσμο, είναι εξαρχής καταδικασμένο να αποτύχει. Γι΄ αυτό εμείς στη Ν.Δ. προβλέψαμε στο πρόγραμμά μας σειρά διαρθρωτικών παρεμβάσεων που με την υλοποίησή τους θα δώσουν μεγάλα κίνητρα στους παραγωγούς και στους μικρομεσαίους επιχειρηματίες να εργαστούν εντατικά για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος της γρήγορης ανάκαμψης. Σε προτεραιότητα θέτουμε τη δραστική μείωση της φορολογίας και την αποδαιμονοποίηση του επιχειρείν, ώστε να δημιουργηθούν συνθήκες έντονης δραστηριότητας τόσο στον πρωτογενή τομέα, όσο και στην εγχώρια αγορά.

Εισάγουμε νέο νόμο για τους συνεταιρισμούς και μειώνουμε τη φορολογία στο 10% για τις ομάδες παραγωγών και τα συνεργατικά σχήματα, δίνοντας έτσι κίνητρα μέσα από τη συνεργασία να μειώσουν τα έξοδα παραγωγής και να αυξήσουν τη διαπραγματευτική τους δύναμη επιτυγχάνοντας καλύτερους όρους και καλύτερες τιμές.

Σχεδιάζουμε ειδικά προγράμματα αξιοποίησης των νέων τεχνολογιών και ενίσχυσης της εξωστρέφειας και ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών επιχειρήσεων.

Προωθούμε την παρουσία του ιδιωτικού ασφαλιστικού τομέα, συνδυαστικά με τον κρατικό ΕΛΓΑ και τα ΠΣΕΑ, για την κάλυψη των ζημιών στους παραγωγούς, ειδικά για τις ζημιές που προέρχονται από τις κλιματικές αλλαγές, ώστε η σοδειά να ασφαλίζεται για τους πραγματικούς κινδύνους, τα ασφάλιστρα να είναι πιο ορθολογικά και οι αποζημιώσεις στην ώρα τους.

Αναφερόμενος στην υποψηφιότητά του, ο κ. Κωτσός ανέλυσε τους λόγους που τον οδήγησαν στην διεκδίκηση της εισόδου του στο Εθνικό Κοινοβούλιο… «Στην Καρδίτσα γεννήθηκα, μεγάλωσα, έφτιαξα οικογένεια, εργάστηκα και ασχολήθηκα με τα κοινά για πολλά χρόνια. Είναι ο τόπος μου, τον αγαπάω και δεν θέλω να παραμένει στάσιμος. Πεποίθησή μου είναι ότι έχει όλες τις προϋποθέσεις και τις δυνατότητες, όχι μόνο να αναπτυχθεί αλλά και να μεγαλουργήσει, αρκεί να αξιοποιήσουμε τα πολλάπαραγωγικά πλεονεκτήματά του. Θέλω λοιπόν να εκλεγώ βουλευτής γι’ αυτόν ακριβώς τον σκοπό. Να είμαι μπροστάρης στον κοινό αγώνα για ένα καλύτερο αύριο του Νομού μας. Για να δώσω μάχες να γίνουν πράξη οι επιθυμίες και τα οράματα των συμπατριωτών μου» τόνισε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Κωτσός ολοκληρώνει την προεκλογική εκστρατεία του ενόψει των εθνικών εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, με τη διοργάνωση μεγάλης συγκέντρωσης και ομιλίας την Παρασκευή 5/7/2019, στις 10 το βράδυ, κάτω από το Εκλογικό του Κέντρο, στον πεζόδρομο Πλαστήρα στην κεντρική πλατεία της Καρδίτσας.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα επισκέψεων της υπ. Βουλευτή Ασημίνας Σκόνδρα
Επόμενο άρθρο Η Αναγέννηση απέκτησε τον Χρήστο Στάμο