Ειδήσεις

Δ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη


  Πραγματοποιήθηκε με τη χάρη του Τριαδικού Θεού η Δ΄ Γενική Ιερατική Σύναξη, απάντων των κληρικών, εγγάμων και αγάμων, της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στον Ιερό Μητροπολιτικό μας Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσης.

  Το πρωί της Πέμπτης 27 Σεπτεμβρίου 2018, ο Σεβσμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος τέλεσε την Θεία Λειτουργία επί τη ενάρξει των εργασιών της Δ΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως.

  Στη συνέχεια, προήδρευσε της Δ΄ Γενικής Ιερατικής Συνάξεως καλωσορίζοντας τον Ελλογιμώτατο Καθηγητή του Τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και πρ. Κοσμήτωρα κ. Μιχαήλ Τρίτο, ο οποίος απεδέχθη την πρόσκληση να παραστεί ως εισηγητής σε αυτή με θέμα: «Ο Ιερεύς ενώπιον των προκλήσεων της απιστίας».

  Ακολούθησε, αναφορά σε διοικητικά και πρακτικά θέματα της Ιεράς μας Μητροπόλεως υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Τιμοθέου, του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας π. Αμφιλοχίου Παπανδρέου και του Γενικού Αρχιερατικού Επιτρόπου π. Δημητρίου Θεοδωροπούλου και συζήτηση.  

  Στο τέλος, ο Σεπτός Ποιμενάρχης μας κ. Τιμόθεος ευχαρίστησε για μια ακόμη φορά τον κ. Καθηγητή για την αγάπη και την παρουσία του στην Γενική μας Ιερατική Σύναξη και τους κληρικούς του για την ανταπόκριση στο κάλεσμά του.

Προηγούμενο άρθρο Μαθήματα φωτογραφίας στη ΛΕΦΚΚ
Επόμενο άρθρο ΕΣΕΚ: Στο επίκεντρο ο νόμος περί ενεργειακών κοινοτήτων