Δήλωση Δημάρχου Καρδίτσας για τα οικονομικά


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου και της Τ.Α. ευρύτερα δήλωσε τα εξής:

«Με αφορμή δημοσιεύματα που αφορούν ευνοϊκή ρύθμιση για το Δήμο Πειραιά που αντιμετωπίζει μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και τις δηλώσεις του δημάρχου κ. Παν. Φασούλα για «νίκη της Αυτοδιοίκησης» θέλω να υπογραμμίσω ότι ο Δήμος Καρδίτσας αναλογικά με το πληθυσμιακό του μέγεθος και την οικονομική του οντότητα έχει μεγαλύτερο οικονομικό πρόβλημα από το Δήμο Πειραιά, έστω και αν οι δυνατότητες πίεσης και παρέμβασης για την επίλυσή του είναι μικρότερες.  Για την αντιμετώπιση του προβλήματος του Δήμου και ενδεχομένως και άλλων δήμων της χώρας απαιτείται ένα ειδικό πρόγραμμα εξυγίανσης, το οποίο θα πρέπει να το συναποφασίσουμε με τα αρμόδια Υπουργεία.

Η οικονομική κατάσταση του Δήμου παρά τις τεράστιες προσπάθειές μας παραμένει δεινή, καθώς καθημερινά έρχονται νέες ατιμολόγητες δαπάνες από συμβάσεις που είχαν υπογραφεί από την προηγούμενη  Δημοτική Αρχή, για τις οποίες τα σχετικά τιμολόγια για την αποπληρωμή κόβονται τώρα.

Θα πρέπει να δούμε όλοι μαζί πως θα αντιμετωπιστεί το οικονομικό πρόβλημα του Δήμου, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης γενικότερα, γιατί οι πρόσφατες υποσχέσεις που είχαν ως αποτέλεσμα την αναστολή των κινητοποιήσεων των δήμων μας – πολλοί εκ των οποίων κινδυνεύουν με «λουκέτο» – δημιούργησαν κάποιες ελπίδες, δεν συνεπάγεται όμως ότι έλυσαν και το πρόβλημα, το οποίο θα απασχολήσει και το Συνέδριο της ΚΕΔΚΕ».

Προηγούμενο άρθρο Παρουσίαση 10ου τόμου του περιοδικού «Καρδιτσιώτικα Χρονικά»
Επόμενο άρθρο Συνεδριάζει το Δ.Σ. Καρδίτσας