Ειδήσεις

Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων για την παύση λειτουργίας του υποκαταστήματος της Εθνικής


Με μεγάλη μας λύπη την προηγούμενη εβδομάδα πληροφορηθήκαμε για το επικείμενο κλείσιμο του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας που λειτουργεί στην έδρα του Δήμου Σοφάδων, στους Σοφάδες.

Άμεσα ως Δημοτική Αρχή Σοφάδων προβήκαμε σε ενημέρωση όλων των φορέων της τοπικής κοινωνίας, θέσαμε το ζήτημα ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου Σοφάδων, πραγματοποιήσαμε συνάντηση με τον περιφερειακό Διευθυντή Θεσσαλίας της ΕΤΕ και κατόπιν συνεννόησης με τους τέσσερις βουλευτές του νομού μας και τον αντιπεριφερειάρχη Καρδίτσας παραβρεθήκαμε σε συνάντηση με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο  και πρόεδρο της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΤΕ κ. Παύλο Μυλωνά και την κα Νέλλη Τζάκου-Λαμπροπούλου, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής στην Αθήνα στις 02/10/2018.

Παρουσιάσαμε υπόμνημα με δημογραφικά, οικονομικά και γεωμορφολογικά στοιχεία του Δήμου Σοφάδων που καθιστούν αναγκαία τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος της ΕΤΕ στους Σοφάδες. Δυστυχώς βρεθήκαμε αντιμέτωποι με την ειλημμένη απόφαση της διοίκησης να διακόψει τη λειτουργία του.

Ως όργανα τοπικής διοίκησης, που καταβάλλουν επίμονες προσπάθειες για την αναβάθμιση της περιοχής, σε εποχές οικονομικής στενότητας και περιορισμένων δυνατοτήτων εκφράζουμε αφενός την έντονη διαμαρτυρία μας  για την παύση της λειτουργίας του υποκαταστήματος και μεταφέρουμε αφετέρου τη δυσαρέσκεια, αγανάκτηση και πικρία σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας, για αυτή την απόφαση από πλευράς ΕΤΕ.

Και αυτό γιατί «η λειτουργία μίας Τράπεζας δεν είναι μόνο οι αριθμοί». Η λειτουργία της, είναι ζωτικής σημασίας για μια  κοινωνία.

Συνέπεια αυτής της αψυχολόγητης απόφασης είναι, εκατοντάδες συναλλασσόμενοι με την Εθνική Τράπεζα συμπολίτες μας από δω και στο εξής να υποβάλλονται καθημερινά σε ταλαιπωρία αλλά και σε έξοδα, καθώς θα εξαναγκάζονται πλέον, υπό δυσμενείς πολλές φορές καιρικές συνθήκες, να διανύσουν μία απόσταση μεγαλύτερη των 50  χιλιομέτρων για να μεταβούν στο κοντινότερο υποκατάστημα της Καρδίτσας προκειμένου να εξυπηρετηθούν.

Επειδή ως δημοτική αρχή πιστεύουμε ότι δεν είναι απαγορευτικά τα έξοδα για τη συνεχή και απρόσκοπτη λειτουργία του καταστήματός της ΕΤΕ στους Σοφάδες και θεωρώντας πως δεν είναι δυνατό όλα να σταθμίζονται με στενά οικονομικά κριτήρια που υπακούουν στο βωμό της όποιας «ορθολογιστικής» περιοριστικής πολιτικής, ζητούμε να αναθεωρηθεί αυτή η απόφαση που πλήττει τον Δήμο Σοφάδων.

Δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να δείξουμε καμία υποχωρητικότητα. Παράλληλα ζητούμε άμεσα την παρέμβαση της πολιτείας και των αρμόδιων οργάνων της, προκειμένου να αρθεί η απόφαση και να δοθεί μία λύση στο αδιέξοδο που έχει δημιουργηθεί.

Προηγούμενο άρθρο Εκδήλωση για την Αυτοδιοίκηση οργανώνει η Ν.Δ. στην Καρδίτσα
Επόμενο άρθρο Το Ισραήλ δολοφονεί το λαό της Παλαιστίνης