«Δήλωση Δημάρχου Σοφάδων για το θέμα της κατάργησης της ΛΔ’ ΕΠΚΑ»


Η κατάργηση της ΛΔ’ Εφορείας Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων αδικεί την Καρδίτσα, αδικεί την ιστορία της, αδικεί τις προσπάθειες όλων εκείνων των συμπολιτών μας που επί χρόνια τώρα προσπαθούν ν’ αναδείξουν τον πλούσιο ιστορικό πλούτο της περιοχή μας. Η ενέργεια αυτή σε καμιά περίπτωση δεν εξυπηρετεί το ζητούμενο της εποχής που είναι η εξοικονόμηση πόρων.
Άλλωστε στην περιοχή μας, το Υπουργείο Πολιτισμού στην προσπάθεια του να «εξοικονομήσει πόρους» αφήνει πάμπολες τοποθεσίες αρχαιολογικού ενδιαφέροντος  θαμμένες και όπως δείχνουν τα πράγματα θα συνεχίσουν για δεκαετίες ακόμη να βρίσκονται κάτω από το χώμα.
Με τους λιγοστούς πόρους που υπήρχαν αλλά την πλούσια διάθεση των στελεχών της ΛΔ’ ΕΠΚΑ συζητούσαμε και σχεδιάζαμε τους τρόπους με τους οποίους θα μπορούσαμε να ξεθάψουμε μερικά κομμάτια, έστω και μικρά της ιστορίας μας.
Δυστυχώς μας πρόλαβαν οι εξελίξεις και το Υπουργείο μονομιάς έσβησε τη σύντομη παρουσία της ΛΔ’ ΕΠΚΑ στην περιοχή μας θάβοντας ταυτόχρονα όσα προσπαθούμε να δρομολογήσουμε.
Προσωπικά είμαι αντίθετος με την εξέλιξη αυτή και νομίζω ότι μαζί μου συμφωνεί ολόκληρη η Καρδιτσιώτικη κοινωνία.
Αυτή η εξέλιξη που δεν εξυπηρετεί τίποτα και δεν έχει κανένα ουσιαστικό και πρακτικό αποτέλεσμα πρέπει να γίνει αντιληπτό απ’ όλους ότι είναι εγκληματική για τον τόπο μας.
Ζητάμε όχι μόνο τη διατήρηση της λειτουργίας της εφορείας στην Καρδίτσα αλλά και την ενίσχυση της με πόρους και προσωπικό.

Προηγούμενο άρθρο «Πλίθινη Αγορά» μέσω LEADER επιδιώκει ο Δήμος Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κομματικός ρόλος κλειδί για τον N. Σαλαγγιάννη