Δήλωση Δημήτρη Σιούφα για την αναμ’ορφωση του συστήματος Υγείας του νοσοκομείου Καρδίτσας


 Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας έκανε την ακόλουθη δήλωση :

 «Επικοινώνησα χθες Τρίτη,  με τον Υπουργό Υγείας κ. Α. Λοβέρδο, για το μεγάλο θέμα που δημιούργησαν οι προτάσεις της Επιτροπής για την αναμόρφωση του συστήματος Υγείας για το Νοσοκομείο Καρδίτσας και την δικαιολογημένη αναστάτωση, ανησυχία και αγωνία των συμπολιτών μας, από την προτεινόμενη υποβάθμιση, τον ακρωτηριασμό βασικών δομών του, με αιχμή την κατάργηση της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

          Ανέφερα στην συνομιλία μας ότι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου οφείλει να μην  δεχθεί  τις εξωπραγματικές προτάσεις αυτής της Επιτροπής.

           Λέω ναι στην εκλογίκευση των υπηρεσιών υγείας, αλλά κανείς δεν μπορεί να δεχθεί ότι το μοναδικό νομαρχιακό νοσοκομείο στο Νομό θα στερηθεί όλως απαραιτήτων δομών για την παροχή υπηρεσιών υγείας με ασφάλεια.  Με την ιδιότητά μου του πρώην Υπουργού Υγείας, και για την  όποια συμβολή μου στην καλή λειτουργία του Νοσοκομείου, για την οποία συνέβαλαν όλοι, πολιτικοί, φορείς, πολίτες, δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτήν την υποβάθμιση.

          Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι οι προτάσεις μελετώνται, αναμένονται και οι απόψεις του ιδίου του Νοσοκομείου και του Επικεφαλής των Υπηρεσιών Υγείας της Θεσσαλίας.

          Με διαβεβαίωσε ακόμη ότι οι αποφάσεις του Υπουργείου θα λάβουν σοβαρά υπ’ όψιν τις επισημάνσεις  των πολιτικών  και των φορέων του Νομού, καθώς και τις δικές μου.

          Επαγρύπνηση και εγρήγορση για να αποτρέψουμε από κοινού, εξωπραγματικές προτάσεις, που αντί να ενισχύουν το σύστημα Υγείας, το αποδιοργανώνουν.

          Την προηγούμενη εβδομάδα, είχα τηλεφωνική επικοινωνία με τον Υφυπουργό Παιδείας κ. Γ. Πανάρετο, για τις εξελίξεις στο ΤΕΙ Δασοπονίας στην Καρδίτσα.

          Επεσήμανα στον Υπουργό το αιφνιδιαστικό της μη εισαγωγής, για το προσεχές ακαδημαϊκό έτος, φοιτητών. Απόφαση η οποία δημιούργησε προβληματισμό και δικαιολογημένα ανησυχία  και αναστάτωση.

          Ζήτησα επίσης το θέμα να επανεξετασθεί με σοβαρότητα και με πλήρη τεκμηρίωση. Υπάρχουν λύσεις. Τα ΤΕΙ που λειτουργούν στην Καρδίτσα είναι υψηλού επιπέδου. Δεν αρνούμαι την εκλογίκευση δομών στην Παιδεία, αλλά τίποτε δεν πρέπει να γίνεται βιαστικά, αιφνιδιαστικά και χωρίς πλήρη αιτιολόγηση, που προκαλούν μεγάλη ζημιά.

Ο Υπουργός με διαβεβαίωσε ότι το Υπουργείο θα κινηθεί εφ’ εξής και με τις παραπάνω επισημάνσεις όπως και εκείνες όλων των πολιτικών και των φορέων του Νομού. Όλοι πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και για το επόμενο διάστημα».  

Προηγούμενο άρθρο Κλιμάκωση των κινητοποιήσεων για το ΤΕΙ αποφάσισε η Συντονιστική Επιτροπή
Επόμενο άρθρο Συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων Ενιαίας Ενίσχυσης – Δηλώσεων ΟΣΔΕ