Ειδήσεις

Δήλωση Δημητρίου Καλλιαντζή για τη Σχολή Αστυφυλάκων


Από πλευράς αρμοδίου Υπουργείου η Σχολή όντως επελέγη για εγκατάσταση προσφύγων. Κλιμάκιο του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας πραγματοποίησε δεύτερη επιτόπια αυτοψία και κατέγραψε όλους τους χώρους της Σχολής και αξιολόγησε την αριθμητική της δυνατότητα.

Τελικά, η Σχολή Αστυφυλάκων είναι η τελική λύση; Γιατί δεν έχει συγκληθεί η προταθείσα έκτακτη σύσκεψη των εκπροσώπων των τοπικών αρχών και φορέων για την υπεύθυνη τοποθέτηση, ενημέρωση και υλοποίηση; Ποιός κοροϊδεύει ποιόν; Ποιοί θέλουν τους πολίτες να είναι απλοί θεατές των τεκταινόμενων και να δέχονται παθητικά όλα όσα συμβαίνουν σε βάρος τους;

Εμένα προσωπικά, που δούλεψα για πολλά χρόνια με σκοπό την αναβάθμιση και αξιοποίηση της Σχολής, όλα αυτά με θλίβουν βαθύτατα, ιδιαίτερα οι δημόσιες τοποθετήσεις εκπροσώπων της τοπικής κοινωνίας που κρίνουν, αλλά και επικρίνουν για έλλειμμα ανθρωπισμού και ευαισθησίας.

Η Σχολή με την διοίκησή της στα χρόνια 1995-2001 με τους Αξιωματικούς, τους εκπαιδευτές της και με τους εκπαιδευομένους Δοκίμους της έκανε πολλαπλά ανοίγματα σε απομονωμένες κοινωνικές ομάδες και απέδειξε ότι έχει ανθρώπινο πρόσωπο και μάλιστα, δίχως ρατσιστικές φοβίες και αντιλήψεις.

Η Σχολή πρέπει να επαναλειτουργήσει  ά μ ε σ α και ο χώρος εγκαταστάσεως των προσφύγων να είναι άλλος και τέτοιοι χώροι υπάρχουν.

«Ιδού πλέον καιρός ευπρόσδεκτος». Ας αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του.

 

Δήλωση Δημητρίου Καλλιαντζή, Υποστρατήγου ε.α. τέως Διοικητού της Σχολής

Προηγούμενο άρθρο Η Π. Βράντζα για τη διεπιστημονική διημερίδα των Δρυάδων εν Πλώ
Επόμενο άρθρο Απολογισμός εκπαιδευτικού έργου Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Μουζακίου