Δήλωση Πουλάκη με αφορμή την κατάργηση του ΕΘΙΑΓΕ


Την ώρα που ο Περιφερειάρχης κ. Αγοραστός σε αγαστή σύμπνοια με την μνημονιακή Κυβέρνηση και την παρουσία Υπουργού εξαγγέλλει σε εκδήλωση «το αναπτυξιακό σχέδιο» για την Θεσσαλία, η τρικομματική Κυβέρνηση ψηφίζει τους νέους μνημονιακούς σχεδιασμούς.

Σύμφωνα λοιπόν με την πρόταση επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, όλες οι ερευνητικές μονάδες του πρώην ΕΘΙΑΓΕ συνενώνονται σε τρία κέντρα που θα εδρεύουν στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη και το Ηράκλειο της Κρήτης.

Η σημαντικότερη λοιπόν γεωργική περιοχή για την χώρα μας, όπως είναι η Θεσσαλία, δεν θα έχει καμιά δραστηριότητα αγροτικής έρευνας με αποτέλεσμα οι παραγωγοί της περιοχής μας να στερούνται την αναγκαία παροχή υπηρεσιών του ερευνητικού ιδρύματος.

Οι σχεδιασμοί δεν είναι τυχαίοι. Σκοπό έχουν την εξυπηρέτηση των συμφερόντων μεγάλων εταιρειών, στερώντας όχι μόνο από τους αγρότες, αλλά και από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, από τις κρίσιμες και χρήσιμες υποδομές για την μακροπρόθεσμη ανάπτυξη του αγροτοδιατροφικού τομέα.

Ζητάμε την άμεση συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, με την συμμετοχή όλων των επιστημονικών φορέων και του αγροτικού κόσμου, για την ουσιαστική συζήτηση και απόρριψη της πρότασης της επιτροπής του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. Επιτέλους κ Αγοραστέ πρέπει να διαλέξετε, ή με την μνημονιακή Κυβερνητική πολιτική, ή έμπρακτα και αγωνιστικά κατά των εφαρμογών του μνημονίου.

Προηγούμενο άρθρο Γιατί βάφουμε τα αυγά κόκκινα το Πάσχα
Επόμενο άρθρο Τη συνέχιση των έργων κατασκευής του Ε65 ζητά ο Σπ. Ταλιαδούρος