Ειδήσεις

Δήλωση προέδρου ΤΕΕ Κ.Δ. Θεσσαλίας κατά την έναρξη του συνεδρίου για τον Πηνειό


Ξεκίνησαν την  Παρασκευή 2 Νοεμβρίου οι εργασίες του διεθνούς διήμερου συνεδρίου με θέμα: «Πηνειός Ποταμός: Πηγή Ζωής και Ανάπτυξης στη Θεσσαλία», που διοργανώνει η ΠΕΔ Θεσσαλίας στη Λάρισα. Κατά την επίσημη τελετή έναρξης, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Τμήματος Κεντρικής & Δυτικής Θεσσαλίας, Νίκος Παπαγεωργίου δήλωσε:

«Το νερό είναι πηγή ζωής και ανάπτυξης. Αν και παλαιότερα τα ποτάμια χρησίμευαν στην  οχύρωση των πόλεων, στην πορεία εξελίχθηκαν και συνέβαλαν στην ανάπτυξη των μεταφορών, της οικονομίας, της ποιότητας ζωής και του περιβάλλοντος. Πολλές πόλεις ανά τον κόσμο έχουν πετύχει να ενσωματώσουν επιτυχώς το ποτάμι στον αστικό ιστό και στην ανάπτυξη της οικονομίας τους. Δυστυχώς όμως, η Λάρισα έχει αποτύχει σε αυτόν τον τομέα, καθώς έχει γυρίσει την πλάτη της στο ποτάμι. Δεν έχουμε εκμεταλλευτεί ακόμα τα οικονομικά, κοινωνικά, πολιτιστικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα που ο Πηνειός μας προσφέρει. Είναι ευκαιρία μέσω του Συνεδρίου, που διοργανώνει η ΠΕΔ, να δούμε, με τις εισηγήσεις των πλέον ειδικών, πώς μπορούμε να αντιστρέψουμε αυτήν την κατάσταση.

Το Τεχνικό Επιμελητήριο συμμετέχει στο Συνέδριο ως συνδιοργανωτής αλλά και ως ο θεσμοθετημένος Σύμβουλος της Πολιτείας, εισηγείται δια των μελών του και των Μόνιμων Επιτροπών του έξι θέματα που καλύπτουν τον χωρικό σχεδιασμό στα ποτάμια συστήματα, τον ρόλο των τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών στην έξυπνη διαχείριση του νερού, θέματα ένταξης του ποταμού στον αστικό χώρο αλλά και θέματα της κρίσης που διέπει τον Πηνείο και το υδατικό ισοζύγιο της Θεσσαλίας. Ευελπιστούμε τα χρήσιμα συμπεράσματα του Συνεδρίου να βρούνε ευήκοα ώτα στα κέντρα λήψεως αποφάσεων και να αποτελέσουν εφαλτήριο για την πλήρη αξιοποίηση του Πηνειού στην Λάρισα και γενικότερα στην Θεσσαλία.

Πολλά συγχαρητήρια στην ΠΕΔ για την διοργάνωση του Συνεδρίου αλλά και σε όλους τους εισηγητές.»

 

Προηγούμενο άρθρο Τιμήθηκαν οι Άγιοι Ανάργυροι στο Ανθηρό
Επόμενο άρθρο Εμποροϋπάλληλοι: Όλοι στην απεργία της 14ης Νοεμβρίου