Δήλωση Σιούφα για το νέο μουσείο Ελ. Βενιζέλου στα Χανιά


Ο πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων Δημήτρης Σιούφας, μετά τα εγκαίνια της οικίας του Ελευθερίου Βενιζέλου σε Μουσείο, από τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, στα Χανιά, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε έναν μεγάλο πολιτικό άνδρα, τον Ελευθέριο Βενιζέλο, κρατώντας ζωντανή την μνήμη του, για την προσφορά του και το έργο του.

Τιμώντας έναν πολιτικό άνδρα, τον Ελ. Βενιζέλο, λίγες φράσεις από την δική του μετάφραση του Επιταφίου του Περικλέους, όπως τον καταγράφει ο Θουκιδίδης:

«Να σκεφτείτε ότι αυτά, απέκτησαν άνδρες τολμηροί, οι οποίοι εγνώριζαν τί έπρεπε να πράξουν και κατά την ώρα του κινδύνου οδηγούντο από υψηλό αίσθημα τιμής. Τους άνδρες αυτούς οφείλετε να μιμηθείτε, θεωρούντες ότι θεμέλιο της ευτυχίας είναι η ελευθερία, και της ελευθερίας η ευψυχία».

Φράσεις διαχρονικές και πάντα επίκαιρες.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους συνέβαλαν για να λειτουργήσει αυτό το Μουσείο και ιδιαίτερα τον Γενικό του Διευθυντή του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών και Μελετών «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» Νίκο Παπαδάκη».

Προηγούμενο άρθρο Οι μαθητές του 2ου ΕΠΑΛ προβληματίζονται για τις αιφνιδιαστικές αλλαγές μαθημάτων
Επόμενο άρθρο Χρ. Κατσαβριά: Το βαμβάκι μπορεί να ξαναγίνει χρυσός