Δήλωση του Βασίλη Τσαντήλα για την οικονομική αδυναμία του δήμου Καρδίτσας


 

  • Ø Να συγκληθεί έκτακτα το Δημοτικό Συμβούλιο

          Όσοι συμμετείχαμε στις Δημοτικές Εκλογές του 2010 και φυσικά οι εργαζόμενοι στον Δήμο Καρδίτσας, γνωρίζαμε ή όφειλαν να γνωρίζουν ότι τον Γενάρη του 2011, θα υπήρχε αδυναμία καταβολής της μισθοδοσίας των υπαλλήλων.

           Οι δηλώσεις ορισμένων ότι φταίει ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» ή το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ελάχιστη δόση αλήθειας. Όλοι οι Δήμοι έχουν κάποιες οφειλές. Είκοσι – τριάντα όμως μόνον αδυνατούν να πληρώσουν τους μισθούς των εργαζομένων. Στον Δήμο Καρδίτσας πρέπει να γίνει γνωστό σε όλους τους Δημότες γιατί έφθασε στο σημείο να μην μπορεί να πληρώσει τους υπαλλήλους !

          Πάνω σ’ αυτό το ζήτημα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι :

1ον.     Ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» και σήμερα και περισσότερο αύριο βοηθάει πολλαπλώς τον παλαιό Δήμο Καρδίτσας.

2ον.     Οι χαμένοι του «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ» είναι οι Καπποδιστριακοί Δήμοι : Ιτάμου, Κάμπου, Μητρόπολης και Καλλιφωνίου. Αυτοί οι Δήμοι δεν είχαν ποτέ πρόβλημα μισθοδοσίας, αφού από την κάθε μηνιαία δόση των ΚΑΠ περίπου μόνον το 1/3 διέθεταν για μισθοδοσία και το υπόλοιπο ποσό κάλυπτε άλλες ανάγκες του κάθε Δήμου.

          Σήμερα αυτά τα ποσά των τεσσάρων Δήμων κατευθύνθηκαν στο Ταμείο του Δήμου Καρδίτσας και πάλι δεν έφθασαν για την κάλυψη των μισθών !!!

3ον.     Ίδια τύχη θα έχουν και τα πάσης φύσεως Δημοτικά έσοδα των Καπποδιστριακών Δήμων (Δημοτικά Τέλη, ενοίκια κ.α.).

          Η σημερινή Δημοτική Αρχή Καρδίτσας, φυσικά και δεν φέρνει καμιά ευθύνη για την ταμειακή αδυναμία του Δήμου Καρδίτσας όμως όφειλε ήδη :

1ον.     Να έχει καταγράψει το ποσό που απαιτείται για την μισθοδοσία.

2ον.     Να χαράξει μια νέα οικονομική πολιτική με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις που θα βγάλουν τον Δήμο Καρδίτσας από την σημερινή κατάσταση.

3ον.     Να γνωστοποιήσει όλα τα στοιχεία στους Δημότες Καρδίτσας.

         

          Διαφορετικά, εάν η  Δημοτική Αρχή καλυφθεί πίσω από τα προβλήματα (οικονομικά κ.α.) και παραδώσει τον Δήμο στην ίδια και χειρότερη κατάσταση, θα καταστεί συνυπεύθυνη με τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές. Μερίδιο ευθύνης έχουν και οι εργαζόμενοι του Δήμου Καρδίτσας, οι οποίοι οφείλουν να αποδίδουν αντίστοιχα με το μισθό τους και να καταθέσουν προτάσεις για το πώς ο Δήμος Καρδίτσας θ’ αντεπεξέλθει οικονομικά χωρίς να αναγκαστεί να καταφύγει σε νέα δάνεια ή να υπεραυξήσει τα Δημοτικά τέλη.

          Θεωρώ επιβεβλημένη τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου με μοναδικό θέμα τα ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ με την παρουσία του Δ.Σ. εργαζομένων και των Βουλευτών.

Προηγούμενο άρθρο Στάση εργασίας προκήρυξε ο Ο.Τ.Α.
Επόμενο άρθρο Έκθεση της Καλλιτεχνικής Ομάδας