Ειδήσεις

Δήλωση του Δημήτρη Κουρέτα για τις Περιφερειακές Εκλογές


Πέρυσι μετά της Πανάγιας στις 15 Αυγούστου, έβλεπαμελετώντας τα στοιχεία των απορροφήσεων στην περιφέρειαΘεσσαλίας, ότι υπήρχε μια μεγάληαπόκλισηαπόαυτά που έπρεπε να γίνουν και είχανσυμφωνηθεί με την ΕΕ τον Φλεβάρη του 2015. Τα σοβαράαναπτυξιακάθεάματα δεν είχανκαθόλουαγγιχθεί. Γίνοντανέργαυποδομήςαλλάχωρίςόραμα. Διεκπεραιωτικά. Έτσι‘στειλα ένα μέιλ σε καμιά διακοσαριά ανθρώπους που είχα γνωρίσει τα τελευταία 20 χρόνια που είμαι στη Λάρισα, και με γνώριζαν στον ενα η άλλο βαθμό και άρχισα να πηγαίνω να τους συναντώ. Τους εξήγησα οτι έπρεπε να δημιουργηθεί στη Θεσσαλία μια κίνηση , όχι απαραίτητα για συμμετοχή στις Περιφερειακές εκλογές, που θα βάλεικάτω τα σοβαράαναπτυξιακάθέματα της περιφέρειας μας. Για να φτιάσω να γυρίζω τη Θεσσαλίαπροηγήθηκαν 6 χρόνιασοβαρήςμελέτης σε βάθος.
Έτσιλοιπόνάρχισε η Πρωτοβουλία.
ΑρχέςΔεκέμβρηείχαμεσυμφωνήσει με αρκετούς να το τολμήσουμε. Και το τολμήσαμε. Γύρισα με το αμάξι μου όλη τη Θεσσαλίαεξηγώντας και μιλώντας με κόσμο. Έκανα 18.500 χιλιόμετραμόνος μου σε έξι μήνες. Θυμάμαι τον Φλεβάρηγυρνώνταςαπό τα χωριά της Καλαμπάκαςξημερώματα, έφυγααπό τον δρόμο και ξύπνησα απο το θόρυβο που έκαναν οι ράγες του τραίνου. Ήταν οτι πιο δύσκολο έχω κάνει στη ζωή μου. Όμως το πίστεψα.
Προσπάθησα με όλους τους ανθρώπους που ήρθανμαζί μου, που τους υπερευχαριστώ, να εξηγήσω ποια θα μπορούσε να ήταν η πορεία της Θεσσαλίας με τα χρήματα που ηδη είχαμε και δεν τα είχαμεαγγίξει. Ο κ. Αγοραστός δεν μπήκε σε καμίασοβαρήσυζήτηση. Το ίδιο και ο κ. Τσιλιμιγκας. Άρα πέρασε η προεκλογικήπερίοδοςχωρίς να συζητήσουμεσοβαρά. Μόνοκορόνεςχωρίςοσία. Έμαθα όμως κάτι και πήρα ενα μεγάλο μάθημα που με κάνει σοφότερο όλο αυτό το ενιάμηνο.
Η ελληνικη κοινωνια και το ελληνικο πολιτικο συστημα δεν εχει μαθει απο την κριση τιποτα απολυτως.
Θα τα πούμεσύντομααναλυτικά.
Θέλω να ευχαριστήσωαπόεδώ τη γυναίκα μου Χαριτίνη που με ανέχεται με τις ιδιοτροπίες μου και με ανέχτηκεολοκληρωτικά και τώραχωρίς να μου πει ούτε μια φορά , κάτι που ενδεχομένως θα με αποθάρρυνε. Όπως και όλα τα παιδιά του εργαστήριου που την κοπανούσανωρίς για να τρέξω να προλάβω. Sorryπαιδιά. Στη Χαριτίνηλοιπόν. Την αγαπώ και της αφιερώνω όπως και σε όλους τους υποψήφιους μας που σηκώσανε ένα σταυρόαυτό το εξάμηνο, τούτο το μικρό 5,5% στις περιφερικέςεκλογές. Χωρίςλεφτά, χωρίςχορηγούς . Μόνο με την αγάπη του κόσμου. Ευχαριστώ όλους όσους μας στήριξαν με την ψήφο τους.
Venceremos ρε…..

Προηγούμενο άρθρο Τι ψήφισαν οι Καρδιτσιώτες στις ευρωεκλογές
Επόμενο άρθρο Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Τ.Κ. Ναρθακίου