Ειδήσεις

Δήλωση του Κώστα Τσιάρα για την εκδημία του Μητροπολίτη Σταγών & Μετεώρων


Με την εκδημία του φωτισμένου Ιεράρχη της Μητρόπολης Σταγών & Μετεώρων, η αρχιερατική οικογένεια γίνεται φτωχότερη. Στη Μητροπολιτική του Επαρχία, την οποία  εξύψωσε πνευματικά, ο Μακαριστός Σεραφείμ επιδόθηκε στο ποιμαντικό του έργο με ζήλο και αφοσίωση. Ευγένεια και αγάπη, πίστη και ελπίδα, διδαχή ταπείνωσης, απλότητας και αυθορμητισμού. Με αυτές τις ηθικές αρχές ο Μακαριστός Σεραφείμ εργάστηκε  ακούραστα στο έργο του ευαγγελισμού των ανθρώπων, στην ιερουργία του λόγου του Θεού, στην οικοδομή του Σώματος της Εκκλησίας. Φρουρός ακοίμητος προσέφερε την πατρική του αγάπη και την πνευματική καθοδήγησή του για όλο τον φιλότιμο λαό της αγαπημένης μας Θεσσαλικής πατρίδας.

Δεν πρόδωσε ποτέ όσα ο λαός και ο Θεός τον έταξε να υπηρετεί. Και έμεινε πάντα δίπλα μας, από το αγαπητό του Φανάρι, να φωτίζει με την διορατικότητα ενός αυθεντικού ποιμενάρχη το δρόμο για το ποίμνιό του.

Όσοι είχαμε την ευτυχία να γνωρίσουμε από κοντά την πληθωρική, πολυδιάστατη και δημιουργική προσωπικότητά του στα 50 χρόνια της ιερατικής του διαδρομής, είμαστε κληρονόμοι της ηθικής του διδαχής, που βασίστηκε, όχι μόνο στον μεστό θρησκευτικό του λόγο, αλλά κυρίως στις πράξεις του.

Αιωνία του η μνήμη.

Προηγούμενο άρθρο Κοινή Συνέλευση ΠΕΔ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας για τον Καλλικράτη
Επόμενο άρθρο Ο Δήμος Σοφάδων τίμησε τη μνήμη του αγρότη - αγωνιστή Χρήστου Σάλτα