Ειδήσεις

Δεν θα συμμετάσχει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Φώτης Αλεξάκος


Ξεκίνησα το οδοιπορικό μου στη Αυτοδιοίκηση το 1986, με τη εκλογή μου ως Κοινοτικός Σύμβουλος Αμαράντου και στη συνέχεια αξιώθηκα να υπηρετήσω την τοπική κοινωνία από τις θέσεις, Προέδρου Κοινότητας, Προέδρου Συμβουλίου Περιοχής, Νομαρχιακού Συμβούλου, Νομάρχη, Περιφερειακού Συμβούλου, Δημάρχου.

Μετά από αυτή την μακρά πορεία είχα ήδη δηλώσει, πριν τις εκλογές, στην ομάδα και τους δικούς μου ανθρώπους ότι ανεξαρτήτως αποτελέσματος, δεν πρόκειται να διεκδικήσω ξανά τον Δήμο Καρδίτσας. Με βάση αυτή την ειλημμένη απόφαση, θεωρώ ότι είναι πιο έντιμο να αφήσω χώρο για να αναδείξουν τις ικανότητές τους, τα μέλη της ομάδας μας στο Δημοτικό Συμβούλιο. Η απουσία μου θα δημιουργήσει τις συνθήκες, ώστε τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, να πάρουν περισσότερες πρωτοβουλίες, διατυπώνοντας προτάσεις και αναδεικνύοντας ζητήματα. Η ποιότητά τους και η εμπειρία τους στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου εγγυάται μια επιτυχημένη παρουσία της Αυτοδιοικητικής ομάδας στη θέση της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Από την πλευρά μου, θα είμαι πάντα δίπλα στην ομάδα για να συζητάμε κάθε θέμα που αυτή κρίνει ότι χρειάζεται η γνώμη μου.

Παράλληλα, ένας ακόμη σημαντικός λόγος που με οδηγεί να μην είμαι στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου είναι η άποψή μου ότι το κύριο πρόβλημα της χώρας είναι, ότι μέσα από την πολύχρονη αλληλεπίδραση πολιτικού συστήματος και πολιτών, έχει «κτιστεί» μια νοοτροπία στην κοινωνική βάση, η οποία αποδέχεται την ιδιαίτερη μεταχείριση, δεν προτάσσει τον αμοιβαίο σεβασμό, ανέχεται την ήσσονα προσπάθεια και εν τέλει δια της ανοχής και της μη συμμετοχής, επιβραβεύει τον ασυνεπή έναντι του συνεπούς.

Στην κοινωνία μας υπάρχει ένα σημαντικό τμήμα ανθρώπων που διέπονται από τις αρχές της φιλοκοινωνικότητας, της φιλεργατικότητας, της πολιτικής ευθύτητας,  του αμοιβαίου σεβασμού και της ίσης μεταχείρισης. Αυτό το τμήμα των πολιτών είναι η ελπίδα μας για το αύριο. Οι πολίτες αυτοί, δυστυχώς, σήμερα δεν συνιστούν πλειοψηφία. Έντονη επιθυμία μου είναι με τις μικρές μου δυνάμεις να βοηθήσω, αφιερώνοντας τον απαραίτητο χρόνο, να επιταχυνθεί η διαδικασία, ώστε αυτές οι απόψεις να γίνουν πλειοψηφικές και ως τότε αυτοί οι πολίτες να γίνουν πιο δραστήριοι και να μην αισθάνονται «άβολα» όταν χρειάζεται να παρεμβαίνουν επισημαίνοντας λανθασμένες κοινωνικές συμπεριφορές. Η δραστηριότητα αυτή ξεπερνά τα όρια των αρμοδιοτήτων της Αυτοδιοίκησης και δεν επιθυμώ να «εγκλωβιστεί» σε μια διαδικασία συμπολίτευσης – αντιπολίτευσης.

Για τους λόγους αυτούς δεν θα συμμετέχω στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, παραμένοντας ένας ενεργός πολίτης.

Κλείνοντας ευχαριστώ από καρδιάς όλους τους συμπολίτες που όλα αυτά τα χρόνια μου έδωσαν τη δυνατότητα να υπηρετήσω την τοπική κοινωνία και να συμβάλλω στο μέτρο του δυνατού στην βελτίωσή της.

Προηγούμενο άρθρο Λειτουργία Nηπιακού Τμήματος Βρεφονηπιακού Σταθμού του ΚΓΚ
Επόμενο άρθρο Το Σάββατο ορκίζεται η νέα Δημοτική Αρχή Αργιθέας