Δεν θα επιτρέψουμε τη λειτουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών


Συνάντηση με επιτροπή πολιτών – περιοίκων της περιοχής του «Φυτωρίου» που σύμφωνα με τους σχεδιασμούς του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη – που διέρρευσαν πρόσφατα στα ΜΜΕ- περιλαμβάνεται στους χώρους που προορίζονται για τη δημιουργία Κέντρου Υποδοχής Λαθρομεταναστών είχε την Δευτέρα 8/4 στο γραφείο του ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Κώστας Παπαλός.
Ο Δήμαρχος, παρουσία και του Αντιδημάρχου κ. Νικόλαου Καραγιάννη, άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τις θέσεις των κατοίκων που αντιτίθενται στην προοπτική λειτουργίας ενός τέτοιου Κέντρου στην περιοχή και τους διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος Καρδίτσας δεν πρόκειται να επιτρέψει να συμβεί κάτι τέτοιο, ακόμη κι αν χρειαστεί να αντιδράσει ακραία.
Όπως ανέφερε προς τους δημότες ο κ. Παπαλός, η αντίδραση της Δημοτικής Αρχής ήταν έντονη και άμεση από την πρώτη κιόλας ημέρα που είδαν το φως της δημοσιότητας οι απαράδεκτοι, όπως τους χαρακτήρισε, σχεδιασμοί του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.
Συγκεκριμένα ο Δήμαρχος ενημέρωσε τους συμπολίτες για την επιστολή που απέστειλε την ίδια ημέρα προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχ. Χρυσοχοΐδη, με την οποία γνωστοποιούσε την πλήρη αντίθεση της Δημοτικής Αρχής, αλλά και σύσσωμης της τοπικής κοινωνίας σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο, καθώς και την επιστολή του προς τους βουλευτές της περιοχής μας, με την οποία τους κάλεσε να αντιδράσουν δυναμικά σε μια τέτοια προοπτική.
Επίσης με παρεμβάσεις και δηλώσεις του προς τηλεοπτικούς σταθμούς και εφημερίδες πανελλήνιας εμβέλειας και κυκλοφορίας ( ΕΡΤ, MEGA, ANT1, Real News, Πρώτο Θέμα κ.α. ) δημοσιοποίησε ευρύτερα την αντίθεση του Δήμου και της τοπικής κοινωνίας στους σχεδιασμούς του Υπουργείου.
Το θέμα ήρθε αμέσως προς συζήτηση και στο Δημοτικό Συμβούλιο Καρδίτσας που ομόφωνα εξέφρασε την αντίθεσή του, ενώ προηγήθηκαν και ακολούθησαν παρεμβάσεις του Δημάρχου και Δημοτικών Συμβούλων στις συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου και της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Θεσσαλίας, όπου συζητήθηκε το θέμα.

«Είμαστε αποφασισμένοι να αντιδράσουμε δυναμικά και ακραία, αν χρειαστεί, για να αποτρέψουμε τη λειτουργία ενός τέτοιου Κέντρου στην περιοχή μας.
Τα Κέντρα Υποδοχής Λαθρομεταναστών είναι φανερό οτι δεν μπορούν και δεν πρόκειται να λύσουν το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης που αντιμετωπίζει η χώρα μας και δεν είμαστε διατεθειμένοι να φορτωθούμε ένα πρόβλημα, για να εξυπηρετηθούν άλλες επιδιώξεις και σκοπιμότητες. Οι Καρδιτσιώτες δεν διακατεχόμαστε από κανενός είδους ρατσισμό, όπως ενδεχομένως κάποιοι «καλοθελητές» επιχειρήσουν να μας χρεώσουν και το έχουμε αποδείξει συμβιώνοντας αρμονικά με νόμιμους μετανάστες που εγκαταστάθηκαν στην περιοχή μας τις τελευταίες δεκαετίες.
Θεωρούμε όμως αδιαπραγμάτευτο το δικαίωμά μας να ζούμε και να μεγαλώνουμε τα παιδιά μας σε μια πόλη με προοπτική, ελπίδα και ασφάλεια.
Η περιοχή μας δέχθηκε πολλά πλήγματα τα τελευταία χρόνια, ως αποτέλεσμα πολιτικών και επιλογών, αλλά δεν πρόκειται να δεχθούμε άλλη υποβάθμιση της ζωής μας.» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Παπαλός προς τους δημότες, οι οποίοι εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την ξεκάθαρη στάση της Δημοτικής Αρχής.

Προηγούμενο άρθρο Vin Doux και Κινηματογραφική Λέσχη στο Πουθενά
Επόμενο άρθρο Δυνατότητα εξαίρεσης από το τέλος ακινήτων για αγροτικές αποθήκες