Δεν υπάρχει καμιά αυταπάτη για τις προθέσεις της κυβέρνησης


Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην απεργιακή κινητοποίηση της 15ης Δεκεμβρίου απηύθυνε η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας προς όλες τις παρατάξεις, όλες τις κινήσεις, όλους τους εργαζόμενους και έναν έναν χωριστά κάθε Καρδιτσιώτη. Ο Πρόεδρος του Ε.Κ. κ. Στέφανος Γούλας αναφέρθηκε στην κρίση που περνουν τα ελληνικά νοικοκυριά, κρίση την οποία δεν δημιούργησαν οι εργαζόμενοι ή οι συνταξιούχοι αλλά οι τραπεζίτες, οι χρηματιστές, οι τζογαδόροι, το μεγάλο κεφάλαιο και οι πολιτικές που εφαρμόζονταν όλα αυτά τα χρόνια από τις κυβερνήσεις. «Οι εργαζόμενοι απορρίπτουν το ψευτοδίλημμα πτώχευση της χώρας ή εξοντωτικά μέτρα, απορρίπτουν τη λογική ότι πρέπει πάντα να πληρώνει ο αδύναμος και να τη βγάζει λάδι το μεγάλο κεφάλαιο. Αντιστεκόμαστε στο ξεπούλημα του δημοσίου πλούτου της χώρας μας, που θα οδηγήσει τη χώρα σε εξάρτηση και χιλιάδες εργαζόμενους στην ανεργία. Αντιστεκόμαστε στη βάρβαρη επίθεση που δέχεται το μαζικό κίνημα από το ΣΕΒ, τους τραπεζίτες, τους ψευτοδιανοούμενους, τους πληρωμένους κονδυλοφόρους, για να λυγίσουμε. Στο νομό μας η ανεργία τσακίζει κόκαλα, καλπάζει με γρήγορους ρυθμούς, καθημερινά έχουμε δεκάδες απολύσεις. Τα μεγάλα έργα έχουν μείνει στις εξαγγελίες και στα μεγάλα προεκλογικά λόγια. Ο Αχελώος βρίσκεται στις καλένδες και την αδιαφορία της κυβέρνησης, ενώ από την άλλη εκατοντάδες εργαζόμενοι που δούλευαν στα έργα σήμερα είναι άνεργοι. Στο νομό μας δεν υπάρχει στον ορίζοντα προοπτική για ανάκαμψη. Οι αγρότες κάθε μέρα οδηγούνται στο περιθώριο, οι έμποροι και βιοτέχνες, οδηγούνται στο λουκέτο», κατέληξε ο κ. Γούλας και επανέλαβε την πρόσκλησή του για συμμετοχή στην απεργία της 15ης Δεκεμβρίου.

Ο κ. Παπαθανασίου

Ο Πρόεδρος του Ν.Τ. Καρδίτσας της ΑΔΕΔΥ κ. Θανάσης Παπαθανασίου, τόνισε:

«Στο Ν. Καρδίτσας οι  εργαζόμενοι αντιστέκονται  δυναμικά για να αποκρούσουν και να ανατρέψουν τη βίαιη ανατροπή της ζωής τους , τη φτώχεια και την εξαθλίωση της ελληνικής κοινωνίας  .

 Την ημέρα της απεργίας , Τετάρτη   15 Δεκεμβρίου  2010   καλούνται όλοι οι Δ . Υπάλληλοι του νομού Καρδίτσας  μαζικά να δώσουν βροντερό παρόν στη  συγκέντρωση του   Ν. Τμήματος Α.Δ.Ε.Δ.Υ , διεκδικώντας τη δικαίωση και την κατάργηση όλων των συμφωνιών που αφαίρεσαν δικαιώματα στην εργασία, την ασφάλιση, τους μισθούς, τις συντάξεις, τη ζωή.

 Ενημερώνουμε και πάλι  τους εργαζόμενους και την κοινή  γνώμη  για τις μεγάλες αλλαγές – σοκ στην εργασία , τις μεγάλες ανατροπές στη μείωση μισθών, μείωση συντάξεων , αλλαγές – σοκ και  στα ασφαλιστικά δικαιώματα .

Απορρίπτουμε: την απαράδεκτη και επιχειρούμενη μεθόδευση της νέας μισθολογικής πολιτικής που προσπαθούν να παρουσιάσουν ως λύση γιατί  προβλέπει μείωση στους μισθούς για το 2011 , αποκαλύπτοντας πλήρως την αλήθεια για την πορεία του νέου μισθολογίου που θέλουν να δημιουργήσουν  .

Θεωρούμε: ότι τα αντιλαϊκά μέτρα που προωθούνται είναι κοινωνικά άδικα αλλά και αναποτελεσματικά γιατί οδηγούν στην ανεργία, τη φτώχεια και την ύφεση.

Απαιτούμε: να ακυρωθεί  το βάρβαρο μνημόνιο και να καταργηθούν οι πολιτικές  αυτές που μειώνουν τα εισοδήματά μας, τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα, τις εργασιακές μας σχέσεις, και τα δημόσια κοινωνικά αγαθά .

 Διεκδικούμε: Την επαναφορά και διεύρυνση των μισθολογικών, ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων μας».                                                                    

Προηγούμενο άρθρο 48 νέοι πτυχιούχοι του ΤΕΙ Ξύλου
Επόμενο άρθρο Σε λάθος δρόμο η ασφαλιστική μεταρρύθμιση