Ειδήσεις

Δεύτερη ημέρα του πολιτιστικού τριημέρου που οργάνωσε ο Απόλλωνας


Αύριο  Σάββατο 9 Δεκεμβρίου και ώρα 7 μ. μ.  στο ξενοδοχείο Κιέριον το Κέντρο Ιστορικής και Λαογραφικής Έρευνας «Ο Απόλλων Καρδίτσας, το Βιβλιοπωλείο Βασιλάκος και οι εκδόσεις ΕΞΗ θα παρουσιάσουν το νέο μυθιστόρημα της Καρδιτσιώτισσας Δέσποινας Λάππα-Κόντου με τίτλο Το παρελθόν που δεν λησμόνησα. Για το βιβλίο θα μιλήσουν η φιλόλογος Λίτσα Παπανικολάου και η ίδια η συγγραφέας, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβάσει ο ηθοποιός Μάκης Χάρμπας. Συντονίζει η πρόεδρος του Απόλλωνα Βασιλική Κοζιού-Κολοφωτιά.

Πρόκειται για ένα καλογραμμένο βιβλίο που διαβάζεται ευχάριστα και κρατάει το ενδιαφέρον του αναγνώστη από ην αρχή μέχρι το τέλος. Η συγγραφέας Δέσποινα Λάππα, ξέρει να χειρίζεται το λόγο πολύ καλά, γι ΄αυτό και μας έδωσε αρκετά και αξιόλογα έργα. Το πρώτο μυθιστόρημα κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μπαρμπουνάκη με τίτλο Η Νεραντζούλα. Ακολουθεί από τις εκδόσεις Εγνατία Οδός το επόμενο, Σαν τα λιβάδια του Μαγιού. Η τριλογία κλείνει με το μυθιστόρημα Η ζωή τούς έκανε ταξιδευτές, των εκδόσεων Παππάς. Το τέταρτο βιβλίο της, από τις εκδόσεις Διόπτρα έχει τίτλο Σε όποια γλώσσα κι αν το πεις.

Το νέο της βιβλίο αναφέρεται σε δυο νέους ανθρώπους και στην πορεία της ζωής τους. Η αφήγηση, που καλύπτει σχεδόν εξήντα χρόνια, ξεκινάει με φόντο μια μικρή επαρχιακή πόλη μέσα στη δεκαετία του 1920. Οι ήρωες ταξιδεύουν, πότε με τη θέλησή τους και πότε από ανάγκη ή γιατί έτσι τα φέρνει η ζωή. Είναι η συγκλονιστική ιστορία μιας οικογένειας που προσπαθεί να επιβιώσει παράλληλα με τα ιστορικά γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα. Τρεις γενιές που πορεύονται άλλοτε δημιουργώντας άρρηκτους δεσμούς κι άλλοτε γκρεμίζοντας γέφυρες στην προσπάθειά τους να ξεχάσουν. Βιώματα τραυματικά ριζωμένα βαθιά στο μυαλό και στην καρδιά. Σκηνές από τον πόνο των ανθρώπων εκείνης της εποχής που άθελά τους θα πληγώσουν και θα πληγωθούν.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Δυναμική για άλλη μια φορά η παρουσία του Σ.Ο.Α.Κ Φωκιανού
Επόμενο άρθρο Ενωτική Δράση Α΄θμιας: Πλαίσιο συμπόρευσης για το Δ.Σ.