Δεύτερη (και τελευταία) απάντηση στους Περιφερειακούς Συμβούλους κ.κ. Φ. Αλεξάκο, Ν.Καλιακούδα και Ι. Χρούμπ


Επανέρχονται οι περιφερειακοί σύμβουλοι κ.κ. Φ. Αλεξάκος, Ν. Καλιακούδας και Ι. Χρούμπ, στο θέμα της διαχείρισης των νερών, κατά τη διάρκεια της αρδευτικής περιόδου, εμμένοντας στις απόψεις τους, επιχειρώντας να κάνουν κριτική για την κριτική και όχι για την ουσία των πραγμάτων. Αγνοούν οι κ.κ. περιφερειακοί σύμβουλοι την πραγματικότητα, η οποία στο απαντητικό μας δημοσίευμα περιγράφεται με σαφήνεια, μη επιδεχόμενη παρερμηνειών. Αφού όμως όπως φαίνεται δεν έγινε κατανοητή την επαναδιατυπώνουμε: Αποκλειστικός υπεύθυνος για τη διαχείριση των υδάτων της Θεσσαλίας είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση και όχι η Αιρετή Περιφέρεια Θεσσαλίας. Αν λοιπόν εγκαλούν κάποιον για κακοδιαχείριση οι κύριοι περιφερειακοί σύμβουλοι, τότε εγκαλούν την κ. Γερακούδη και τα όργανα διαχείρισης της Αποκεντρωμένης διοίκησης.

Η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας, έχει γνωμοδοτικό ρόλο στον τομέα της διαχείρισης των υδάτων και η απόφαση που κάθε χρόνο παίρνει το συντονιστικό, έχει εισηγητικό και όχι αποφασιστικό χαρακτήρα.

Ο παρατεταμένος καύσωνας είναι απολύτως δεδομένο ότι δημιούργησε αυξημένες ανάγκες άρδευσης και μεγάλη εξάτμιση. Με τον καιρό όμως κανείς δεν μπορεί να τα βάλει. Ούτε ήταν δυνατόν να προβλέψουμε το Μάιο, ότι θα έχουμε τις υψηλότερες θερμοκρασίες των τελευταίων 50 ετών. Σε ότι αφορά την παροχέτευση επιπλέον ποσοτήτων νερού που σημειώθηκε στις αρχές προς μέσα Αυγούστου, όταν οι ανάγκες για νερό ήταν σχετικά μειωμένες, η απόφαση πάρθηκε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση, προς την οποία με παρεμβάσεις μας, ζητήσαμε να αναθεωρήσει το σχεδιασμό της. Για αυτό επιμένουμε στην άποψη μας, πως αν πραγματικά οι αξιότιμοι περιφερειακοί σύμβουλοι, ήθελαν να συμβάλουν πραγματικά στην κατεύθυνση της εξοικονόμησης νερού, θα έπρεπε την επικριτική επιστολή τους, να την απευθύνουν προς την Αποκεντρωμένη διοίκηση.

Δεν πρόκειται να επανέλθουμε παρά μόνο αν οι κκ περιφερειακοί σύμβουλοι αποφασίσουν να ασκήσουν εποικοδομητική και καλόπιστη κριτική.

 

Προηγούμενο άρθρο Προχωρούν οι εργασίες κατασκευής του Αγροτικού Ιατρείου Ρεντίνας - Το εργοτάξιο επισκέφθηκε ο αντιπεριφερειάρχης κ. Β. Τσιάκος
Επόμενο άρθρο Συνελήφθη 37χρονος ημεδαπός για μεταφορά συσκευασιών φυτοφαρμάκου χωρίς άδεια διάθεσης στην αγορά