Δεύτερη συνάντηση των στελεχών του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας με τους εκπαιδευτικούς


Τα στελέχη του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας ολοκλήρωσαν την 2η συνάντηση με τις πέντε (5) ομάδες των εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Καρδίτσας, στο πλαίσιο του προγράμματος με τίτλο «Δράσεις παρέμβασης του Κέντρου Γυναικών Καρδίτσας, στην εκπαιδευτική κοινότητα, για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας». Τα θεματικά αντικείμενα της συνάντησης αυτής ήταν:

  • ανάλυση του σχολικού εκφοβισμού (School bullying) σε σχέση με την έμφυλη βία. Αυτό που αναδείχθηκε μέσω της συγκριτικής εξέτασης αυτών των δυο συμπεριφορικών καταστάσεων είναι πως η καταπολέμηση των στοιχείων που συνθέτουν την έμφυλη βία (όπως η ανισότητα στην ιεράρχηση των σχέσεων των δύο φύλων, η στερεοτυπική αναπαράσταση για τους ρόλους των δυο φύλων, η διακριτική στάση υπέρ του ενός φύλου) μειώνει σημαντικά τις πιθανότητες εκδήλωσης αντικοινωνικών συμπεριφορών στο σχολικό και όχι μόνο περιβάλλον.

  • αποσαφήνιση βασικών όρων “έμφυλη ταυτότητα”, βιολογικό και κοινωνικό φύλο” “κοινωνικές νόρμες” οι οποίοι θα χρησιμοποιούνται κατά κόρον κατά τη διάρκεια των συνεδριών για την ανάλυση του φαινομένου της έμφυλης βίας.

Πράξη 3.2.4 “Υποστήριξη των Μ.Κ.Ο (Γυναικείων Οργανώσεων)” (Α΄ και Β΄ κύκλος) του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Ε.Π.) “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 -2013”

Το Σχέδιο δράσης συγχρηματοδοτείται από την Ελλάδα και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ) και υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007 – 2013”

Δικαιούχος είναι η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων / Ειδική Υπηρεσία Συντονισμού, Διαχείρισης και Εφαρμογής Συγχρηματοδοτούμενων Δράσεων του Υπουργείου Εσωτερικών (ΕΥΣΥΔΕ ΥΠΕΣ).

Προηγούμενο άρθρο Άδειες πλανόδιου εμπορίου από τον Δήμο Σοφάδων
Επόμενο άρθρο Επίσκεψη σε ΚΕΠΕΠ και Γηροκομείο από τη ΝΟΔΕ Καρδίτσας