Δηλώσεις Βερίλλη για Κλειστό και Αναγέννηση


Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σε δηλώσεις του σε ηλεκτρονικά Μ.Μ.Ε. και απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων αναφέρθηκε σε θέματα επικαιρότητας επισημαίνοντας μεταξύ άλλων τα εξής:

Για τον αγώνα της Αναγέννησης Καρδίτσας με την Ηλιούπολη: «Πολλά λέγονται και πολλά ακούγονται γι’ αυτόν τον σημαντικό  αγώνα και τους αντιπάλους της Καρδιτσιώτικης ομάδας. Εμείς πιστεύουμε στο «εύ αγωνίζεσθαι» και θέλουμε να υπάρξει δίκαιη και ισότιμη αντιμετώπιση των δύο ομάδων, ώστε από την αναμέτρηση να κερδίσει πρώτα το ποδόσφαιρο και η καλύτερη ομάδα που ελπίζουμε και ευχόμαστε να είναι η Αναγέννηση.

Καλούμε όλους τους φιλάθλους να παραβρεθούν σ’ αυτό τον αγώνα και να ενθαρρύνουν με κόσμιο τρόπο την ομάδα μας, όπως άλλωστε έκαναν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Το ενδιαφέρον των Καρδιτσιωτών γι’ αυτόν τον αγώνα είναι τεράστιο και παρά την συντονισμένη προσπάθεια των τοπικών φορέων και της διοίκησης της Αναγέννησης για την οργανωμένη μεταφορά τους  δεν είναι απόλυτα βέβαιο ότι θα μπορέσουμε να καλύψουμε όλες τις ανάγκες, λόγω έλλειψης λεωφορείων, αυτό όμως δεν θα πρέπει να τους αποθαρρύνει από το να μεταβούν στην Αθήνα έστω και με ιδιωτικά μέσα για να συμπαρασταθούν στην ομάδα μας.

Η παρουσία των φορέων κρίνεται επίσης αναγκαία, καθώς η άνοδος της Αναγέννησης στη μεγαλύτερη Κατηγορία θα λειτουργήσει ενισχυτικά στην κοινή προσπάθεια για αναβάθμιση των αθλητικών υποδομών της πόλης και του Νομού.»

Για την συνάντηση με τους κ.κ. Ι. Παπαθανασίου και Φ. Γκούπα για το Κλειστό  Γυμναστήριο: «Στο περιθώριο της συνεδρίασης της Επιτροπής Παρακολούθησης του προγράμματος «Πίνδος» που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη, 10 Ιουνίου στους Φιλιάτες Θεσπρωτίας συναντήθηκα με τον Υφυπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Ι. Παπαθανασίου και τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας Θεσσαλίας για το Κλειστό Γυμναστήριο. Έγινε αναλυτική συζήτηση σχετικά με το ζήτημα, εκτιμώ ότι έγιναν κατανοητά τα προβλήματα και τα αιτήματα του Δήμου και  πιστεύω ότι γρήγορα  θα υπάρξουν αποτελέσματα για την χρηματοδότηση και την εκτέλεση του τόσου σημαντικού έργου. Υπάρχουν τα 5 εκατομμύρια ευρώ που ζητάμε να διατεθούν και εκκρεμούν τα 3 εκατομμύρια ευρώ που θα καλυφθούν από το Δήμο, τα οποία και θα εξευρεθούν στην πορεία του έργου.

Η Πολιτεία έχει υποχρέωση να χρηματοδοτήσει το Κλειστό Γυμναστήριο, δεδομένου ότι η περιοχή μας δεν διαθέτει άλλη αντίστοιχη αθλητική υποδομή, την ίδια στιγμή που σε άλλες πόλεις με πολύ καλύτερες υποδομές δρομολογείται η κατασκευή νέων Κλειστών Γυμναστηρίων.

Αν δεν βρεθεί λύση στο πρόβλημα θέλω να δηλώσω με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο ότι θα υπάρξει μεγάλος και συνεχής αγώνας από την πλευρά μας για να ικανοποιηθεί το πάγιο αίτημα όλων των Καρδιτσιωτών που είναι ταυτόχρονα και ένα δίκαιο αίτημα.»

Προηγούμενο άρθρο Εκτός Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ ο Κώστας Σημίτης
Επόμενο άρθρο Διαχείριση αρδευτικών υδάτων