Δηλώσεις εφαρμογής βιολογικής γεωργίας


Από την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας & Κτηνιατρικής της ΠΕ Καρδίτσας ανακοινώνεται ότι σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 5691/15-1-2015 εγκύκλιο του ΟΠΕΚΕΠΕ, οι δικαιούχοι του Προγράμματος «Βιολογική Γεωργία» μπορούν να υποβάλουν Δήλωση Εφαρμογής ηλεκτρονικά στο Πληροφοριακό Σύστημα που υποστηρίζει την εφαρμογή κάθε δράσης λαμβάνοντας ηλεκτρονικό πρωτόκολλο. Η ημερομηνία ηλεκτρονικής υποβολής των δηλώσεων ορίζεται σε τρία έτη από την ημερομηνία πρωτοκόλλου της αίτησης ένταξης και εντός 20 εργάσιμων ημερών.

Ειδικότερα για το 2015 ως ημερομηνία έναρξης υποβολής Δηλώσεων Εφαρμογής ορίζεται η 23/2/2015, δεδομένης της ανάγκης για υλοποίηση διοικητικών πράξεων λόγω ανανέωσης χαρτογραφικού υποβάθρου.

Υποβολή Δήλωσης Εφαρμογής πέραν της καταληκτικής ημερομηνίας, οδηγεί σε μείωση κατά 1% ανά εργάσιμη ημέρα του ποσού που ο δικαιούχος θα είχε δικαίωμα να λάβει, εάν η αίτηση του είχε υποβληθεί εμπρόθεσμα.

Σε περίπτωση καθυστέρησης μεγαλύτερης των 25 ημερολογιακών ημερών οι αιτήσεις θεωρούνται μη αποδεκτές και θα αποκλείονται από την ενίσχυση του συγκεκριμένου έτους.

Οι δηλώσεις εφαρμογής μετά την ηλεκτρονική τους υποβολή , θα εκτυπώνονται και θα διαβιβάζονται με ευθύνη των ενδιαφερόμενων πλήρως συμπληρωμένες και υπογεγραμμένες στην έντυπη μορφή τους με όλα τα σχετικά παραστατικά, στην Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής ΠΕ Καρδίτσας εντός διαστήματος 45 ημερολογιακών ημερών από την ημερομηνία της ηλεκτρονικής υποβολής, όπου και θα λαμβάνουν υπηρεσιακό πρωτόκολλο.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στη Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής (ΔΑΟΚ) της Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας, Λ. Δημοκρατίας 46 και στο τηλ. 2441355203 (αρμόδια Γεωπόνος η κα Γεωργία Δήμου).

ΚΑΡΔΙΤΣΑ 22/01/2015

Ο

ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΟΣ

ΤΗΣ Δ/ΝΣΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΩΣΤΗΣ

ΓΕΩΠΟΝΟΣ

Προηγούμενο άρθρο Κοπή πίτας στα Καλυβάκια του δήμου Παλαμά
Επόμενο άρθρο Το Πρόγραμμα «SMART WATER» υλοποίει η Περιφέρεια Θεσσαλίας