Ειδήσεις

Δημήτρης Ρήτας: Το δις εξαμαρτείν ου Καρδιτσιωτών Σοφών


Σύμφωνα με τον μεγαλύτερο ιστορικό της αρχαιότητας Θουκυδίδη (πατέρα της επιστημονικής ιστορίας), 5ο π. Χ. αιώνα: «Τo δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού» =το να κάνει κανείς το ίδιο λάθος δεν είναι γνώρισμα σοφού ανθρώπου.

  Το δις εξαμαρτείν ου Καρδιτσιωτών σοφών =το να κάνουν οι Καρδιτσιώτες το ίδιο λάθος δεν είναι γνώρισμα σοφών ανθρώπων.

Μια φορά κι έναν καιρό στην Καρδίτσα λειτουργούσε η Σχολή Νηπιαγωγών. Λειτουργούσε τέλεια και τα αποτελέσματα της λειτουργίας της ήταν ευεργετικά για όλους. Την εποχή εκείνη, ήμουν ένας από τους καθηγητές της. Μια μέρα, έτσι στα καλά καθούμενα «πήραν» τη Σχολή και την «πήγαν» στον Βόλο. Η απόφαση αυτή ήταν πολύ οδυνηρή και μεγάλο πλήγμα για την Καρδίτσα. Πικράθηκα πολύ γι’ αυτή την απόφαση αλλά και για την υποτονική αντίδραση των Καρδιτσιωτών συμπολιτών μου. Προτίμησα να παραμείνω καθηγητής στην Καρδίτσα παρά να είμαι καθηγητής της Σχολής στον Βόλο. Δεν το μετάνιωσα.

Σήμερα, συζητείται, λέει, η κατάργηση τμήματος ΤΕΙ και η μεταφορά του σε άλλη θεσσαλική πόλη. Ε όχι πια κι άλλη αδικία σε βάρος της Καρδίτσας. Οι υποδομές της πόλης μας για Πανεπιστημιακές Σχολές είναι άριστες και μπορούν να δεχθούν και άλλα τμήματα ΤΕΙ. Αν γίνει αυτό, οι συνέπειες θα είναι καταστροφικές για την πόλη μας. Γι’ αυτό, συμπολίτες μου, πρέπει να είμαστε σε επαγρύπνηση και όλοι μαζί ενωμένοι: βουλευτές, φορείς και πολίτες να κάνουμε κοινό αγώνα για να αποτρέψουμε την σε βάρος της πόλης μας φημολογούμενη αδικία. Κανένας αγώνας δεν πάει χαμένος. Ο αγώνας καταξιώνει την ύπαρξη του ανθρώπου στη ζωή.

 

Προηγούμενο άρθρο Το Τμήμα Ιατρικών Εργαστηρίων του ΤΕΙ Θεσσαλίας για το σχέδιο του Υπουργείου
Επόμενο άρθρο Συλλήψεις φυγόποινων στην Καρδίτσα