Ειδήσεις

Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο


Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καρδίτσας και το Γραφείο Σχολικών Συμβούλων οργανώνουν το πρώτο μαθητικό συνέδριο με τίτλο “Δημιουργική Πολυφωνία στο Σύγχρονο Σχολείο” που θα πραγματοποιηθεί στο χώρο  της Δημοτικής Πινακοθήκης και του Αρχαιολογικού Μουσείου Στην Καρδίτσα στις 10 και 11 Μαΐου 2018, με συνδιοργανωτή την Εφορεία Αρχαιοτήτων Καρδίτσας.

Οι μαθητές και μαθήτριες των σχολείων του Νομού, θα έχουν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τις εργασίες που δημιούργησαν με την υποστήριξη των εκπαιδευτικών τους.

Η πραγματοποίηση του πρώτου μαθητικού συνεδρίου έχει τρεις κεντρικούς στόχους:

Ο πρώτος στόχος  είναι να καλλιεργηθούν οι επικοινωνιακές και συνεργατικές δεξιότητες των μαθητών και μαθητριών και παράλληλα να αξιοποιηθούν οι νέες τεχνολογίες, τα πολυμέσα  και οι σύγχρονες μορφές παρουσίασης.

Ο δεύτερος στόχος είναι να ενισχυθεί η εξωστρέφεια του σχολείου και η διασχολική συνεργασία. Σχολεία ανοιχτά στην κοινωνία αλλά και στη μεταξύ τους συνεργασία,  είναι μια από τις κύριες επιδιώξεις  σχεδόν όλων των  ευρωπαϊκών εκπαιδευτικών συστημάτων.

Ο τρίτος στόχος είναι η γνωριμία των μαθητών και των μαθητριών με τα βασικά χαρακτηριστικά ενός συνεδρίου, όπως είναι για παράδειγμα  οι συνεδρίες, οι ανακοινώσεις, ο διάλογος, τα πρακτικά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλους τους ρόλους που υπάρχουν σε ένα συνέδριο τους αναλαμβάνουν οι μαθητές και οι μαθήτριες.

Η επίσημη έναρξη του Συνεδρίου θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 9  Μαΐου στις 19.00 στη Δημοτική Πινακοθήκη Καρδίτσας, σε ανοικτή εκδήλωση, με εισηγήσεις του Αντιπροέδρου του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής, Παύλου Χαραμή και της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, Ελένης Αναστασοπούλου.

 

Προηγούμενο άρθρο Έντονες αντιδράσεις της ΕΝΠΕ για τον Κλεισθένη
Επόμενο άρθρο Ο Κώστας Τσιάρας στον ΣΘΕΒ