Δημιουργούμε υποδομές πρόνοιας για τους πολίτες της Καρδίτσας


  Ο Υφυπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Σπύρος Ταλιαδούρος επιθεώρησε σήμερα τα έργα ανοικοδόμησης του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρδίτσας με τη συνοδεία των μηχανικών κ. Μαραγκουδάκη και κ. Aρκομάνη και των συνεργατών τους.

Ο κ. Ταλιαδούρος εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πορεία των εργασιών ανέγερσης του Βρεφονηπιακού σταθμού, οι οποίοι θα ολοκληρωθούν το 2010 και συνεχάρη όλους όσους εργάζονται σε αυτό το πολύ σημαντικό για την Καρδίτσα έργο:

«Θέλω προσωπικά να συγχαρώ όσους εργάστηκαν και εργάζονται για την υλοποίηση του Βρεφονηπιακού Σταθμού Καρδίτσας. Το έργο αυτό αποτελούσε ένα πάγιο αίτημα της κοινωνίας της Καρδίτσας.

Η κατασκευή του αποδεικνύει την έμπρακτη προσπάθεια της πολιτείας για την ανάπτυξη της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της Καρδίτσας. Πρόκειται για ένα έργο κοινωνικού χαρακτήρα που αφορά όλες τις οικογένειες. Ο σχεδιασμός του κτιρίου με προϋπολογισμό ύψους 6.000.000 έχει γίνει με γνώμονα την μετάβαση του παιδιού από τον οικογενειακό πυρήνα στην κοινωνική ομάδα, δηλαδή από το σπίτι στο χώρο των συνολικών κοινωνικών δραστηριοτήτων. Ο βρεφονηπιακός σταθμός θα μπορεί να φιλοξενεί 100 παιδιά σε ένα κτίριο είναι συνολικής επιφάνειας 2.000 τετραγωνικών μέτρων περίπου.

Το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα( σε υπόγειο με βοηθητικούς χώρους, όπως λεβητοστάσιο, μηχανοστάσιο ανελκυστήρα, αποθήκη τροφίμων, πλυντήρια, λινοθήκες, θέσεις στάθμευσης αυτοκινήτων, σε ισόγειο και σε Α’ όροφο), με περιβάλλοντα κατάλληλα διαμορφωμένο αύλειο χώρο παιδικής χαράς και ανάλογο κήπο με φυτεύσεις και ειδικές διαμορφώσεις 700 τετραγωνικών μέτρων περίπου.».

Προηγούμενο άρθρο Ο Κ. Καρδαράς κοντά στα Σώματα Ασφαλείας και στον αγώνα των ιατρών του νοσοκομείου
Επόμενο άρθρο Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή του Διοικητηρίου