Δημοπρατήθηκε η εργολαβία για την αποκατάσταση της στέγης του Kλειστού Μουζακίου


Στην φάση αποκατάστασης των ζημιών που είχαν προκληθεί παλαιότερα, βρίσκεται πλέον το κτίριο του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου, καθώς η Περιφέρεια Θεσσαλίας δημοπράτησε τη σχετική εργολαβία. Ειδικότερα μετά από συντονισμένες ενέργειες των τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Θεσσαλίας, της Αντιπεριφέρειας Καρδίτσας και του Δήμου Μουζακίου, δημοπρατήθηκε η μελέτη αποκατάστασης της στέγης, προϋπολογισμού 40.000 ευρώ. Οι εργασίες κατασκευής αναμένεται να αρχίσουν τις προσεχείς ημέρες από τον ανάδοχο του έργου.

Ο αντιπεριφερειάρχης Καρδίτσας Βασίλης Τσιάκος δήλωσε σχετικά: «Αναδείχτηκε ο ανάδοχος για την αποκατάσταση των ζημιών που είχαν προκληθεί παλαιότερα στη στέγη του κλειστού γυμναστηρίου Μουζακίου, γεγονός που αποδεικνύει το ενδιαφέρον της αιρετής Περιφέρειας για τα έργα υποδομής που διαθέτει η περιοχή μας. Θα ήθελα να υπογραμμίσω το αμέριστο ενδιαφέρον του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κων/νου Αγοραστού για την αποκατάσταση των ζημιών. Θα ήθελα επίσης να σημειώσω ακόμη την άριστη συνεργασία που είχαμε με τον δήμαρχο Μουζακίου κ. Κωτσό, καθώς και τις υπηρεσίες του δήμου, ώστε να καταφέρουμε να φτάσουμε στη σημερινή θετική εξέλιξη. Εκτιμώ ότι σύντομα και με βάση τις συμβατικές προθεσμίες, οι ζημιές θα έχουν πλήρως αποκατασταθεί ώστε η περιοχή του Μουζακίου να διαθέτει ένα κλειστό γυμναστήριο που της αξίζει. Θα ήθελα δε να υπογραμμίσω ότι η εργολαβία της αποκατάστασης αφορά σε ένα έργο που απευθύνεται κυρίως στη νέα γενιά, στα παιδιά που ασχολούνται με τον αθλητισμό. Για αυτό εξάλλου έχει διπλή αξία».

Ο δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός δήλωσε για το έργο:

«Με ιδιαίτερα μεγάλη ικανοποίηση πληροφορηθήκαμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας, Π.Ε. Καρδίτσας δημοπράτησε το έργο της αντικατάστασης της στέγης του κλειστού Γυμναστηρίου Μουζακίου. Το γεγονός αυτό καταδεικνύει το ενδιαφέρον τόσο του Περιφερειάρχη κ. Αγοραστού, όσο και του Αντιπεριφερειάρχη κ. Τσιάκου για ένα σημαντικό αθλητικό έργο της περιοχής μας, το οποίο επιβάλλεται να ολοκληρωθεί το συντομότερο δυνατό και να αποδοθεί στην αθλητική και όχι μόνο νεολαία του Δήμου Μουζακίου. Η αντικατάσταση της στέγης που ήταν προβληματική κρίθηκε αναγκαία προκειμένου να ολοκληρωθεί και εσωτερικά το Γυμναστήριο, καθώς υπήρχαν πάρα πολλά προβλήματα από εισροή νερών.

Θέλω να πιστεύω ότι ο ανάδοχος του έργου θα κινηθεί γρήγορα και θα ολοκληρώσει την αντικατάσταση της στέγης το συντομότερο δυνατό, ώστε στη συνέχεια να μπορέσει και ο έτερος ανάδοχος του συνολικού έργου να κάνει τις τελικές εργασίες στο εσωτερικού του κτιρίου» δήλωσε ικανοποιημένος ο Δήμαρχος Μουζακίου κ. Κωτσός.

 

Συνοπτική τεχνική περιγραφή

 

Η παρούσα εργολαβία περιλαμβάνει με κατ’ αποκοπή τίμημα όλες τις εργασίες μετά των απαιτούμενων υλικών και μελετών που απαιτούνται για την αντικατάσταση-ενίσχυση της στέγης με κατασκευή νέας επιστέγασης άνωθεν της υπάρχουσας από μεμβράνη PVC και του σύστήματος απορροής ομβρίων καθώς και την επιδιόρθωση ζημιών στο κλειστό γυμναστήριο Μουζακίου, όπως αναλυτικά περιγράφονται στην ΤΕΧΝΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ και οι κυριότερες συνοπτικά είναι

  • Κατασκευή νέας επιστέγασης από γαλβανισμένη τραπεζοειδή λαμαρίνα άνωθεν της υφιστάμενης επσιτέγασης από μεμβράνη PVC

  • Κατασκευή 2 νέων νεροχυτών που θα περιέχουν τις εισόδους των υδρορροών, από γαλβανισμένη λαμαρίνα πάχους 1,5 mm τουλάχιστον με ηλεκτροσυγκόλληση όλων των στοιχείων τους

  • Καθαίρεση των παλαιών και κατασκευή νέων μεταλλικών υδρορροών

  • Στερέωση των επισφαλών τμημάτων της στέγης των αποδυτηρίων στην ανατολική πλευρά

  • Πλήρης κατασκευή νέων στεγών στις 2 τρίγωνες δυτικές προεξοχές

  • Επιδιόρθωση-Αποκατάσταση μεμονωμένων ζημιών του κτιρίου όπως επιχρισμάτων, χρωματισμών, υαλοστασίων και ξύλινων δαπέδων.

 

Οι αποκαταστάσεις των ζημιών θα εκτελεστούν αφού ολοκληρωθεί η αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας απορροής των ομβρίων της στέγης.

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Απάντηση Αρβανιτόπουλου σε Ταλιαδούρο: Επιχορήγηση 1,97 εκ. ευρώ για σίτιση στο ΤΕΙ Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Ξεκίνησαν οι επανασυνδέσεις ηλεκτρικού ρεύματος στο Δήμο Καρδίτσας