Ειδήσεις

Δημοπρατείται άμεσα ο προαύλιος χώρος του νέου Δημαρχείου


Ένα σημαντικό έργο δημοπρατείται εντός των ημερών καθώς η σχετική διακήρυξη ήδη δημοσιεύεται με αποτέλεσμα να «τρέχουν» οι προθεσμίες για την κατάθεση προσφορών. Πρόκειται για το έργο της περιβαλλοντικής αναβάθμισης του προαύλιου χώρου του νέου Δημαρχείου Καρδίτσας (πρώην Α΄ λύκειο) προϋπολογισμού  500.000 ευρώ. Το έργο έρχεται και στην ουσία ολοκληρώνει τη διαμόρφωση όλου του χώρου όπου θα λειτουργήσει το νέο δημαρχείο. Ταυτόχρονα αισθητικά και λειτουργικά ενοποιεί το χώρο με το Παυσίλυπο και την πλατεία Πλαστήρα. «Πρόκειται για ξεχωριστή στιγμή» δηλώνει ο δήμαρχος Καρδίτσας. «Από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε τη δημοτική αρχή τρέξαμε και ωριμάσαμε το έργο με στόχο να αποκτήσει η πόλη ένα ολοκληρωμένο χώρο όπου θα λειτουργεί το δημαρχείο και συγχρόνως θα αναβαθμίζει σημαντικά την ευρύτερη περιοχή. Θεωρώ ότι πολύ σύντομα θα έχουμε εργολάβο και συγχρόνως εκκίνηση των εργασιών. Με σταθερά βήματα παρά τις μεγάλες δυσκολίες που δημιουργεί η πανδημία αλλά και η πρόσφατη πλημμύρα δίνουμε διαρκή αγώνα για μια Καρδίτσα αναβαθμισμένη, σύγχρονη, μια πόλη που αξίζει να ζεις. Κλείνοντας θέλω να ευχαριστήσω τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Αγοραστό ο οποίος από την πρώτη στιγμή πίστεψε και ενέταξε το έργο προς χρηματοδότηση όπως και τις τεχνικές υπηρεσίες μας που το ωρίμασαν ώστε σήμερα να έχουμε αυτή τη θετική εξέλιξη» υπογράμμισε σε δήλωση του ο κ. Β. Τσιάκος.

Αναλυτικά το έργο

Αντικείμενο της παρούσας εργολαβίας είναι η περιβαλλοντική αναβάθμιση του προαύλιου χώρου του παλιού Α’ Λυκείου Καρδίτσας, που βρίσκεται στο οικοδομικό τετράγωνο που περικλείεται από τις οδούς Δαμασκηνού, Γαριβάλδη, Δημοκρατίας και Μυρμιδόνων και στο οποίο γίνεται αλλαγή χρήσης του κτιρίου σε Δημαρχείο.

Για την αναβάθμιση του προαύλιου χώρου προβλέπεται η χρησιμοποίηση καινούργιων υλικών από τσιμεντένιους πεπαλαιωμένους κυβόλιθους, χυτό μωσαϊκό δάπεδο, καθώς και πλάκες από οπλισμένο σκυρόδεμα προκειμένου το νέο πια Δημαρχείο να λάβει την απαιτούμενη αρχιτεκτονική χροιά που του αρμόζει, χωρίς να αποξενώνεται από την υφιστάμενη μορφολογία των τοπικών υλικών, αλλά και διατηρώντας την υπάρχουσα τοπική μορφολογική ιδιαιτερότητα της περίφραξης αυτού.

Η είσοδος του προαύλιου χώρου του νέου Δημοτικού μεγάρου θα γίνεται από την συμβολή των οδών Δημοκρατίας και Μυρμιδόνων, όπου σχηματίζεται ένας εσωτερικός διάδρομος πλάτους 8,00 μέτρων, ο οποίος αποτελεί και την αισθητική συνέχεια του χώρου του Παυσιλύπου και της πλατείας Πλαστήρα.

Από την οδό Δαμασκηνού γίνεται η είσοδος των αυτοκινήτων και μοτο-ποδηλάτων για την εξυπηρέτηση των εργαζομένων στο Δήμο Καρδίτσας, ενώ δημιουργούνται και δύο θέσεις parking για άτομα με ειδικές ανάγκες.

Συγκεκριμένα προβλέπεται να γίνουν οι εξής εργασίες :

  • Γενική εκσκαφή του περιβάλλοντος χώρου σε βάθος περίπου 15 εκατ., σε κάθε είδους έδαφος, σύμφωνα με τα οριζόμενα στην ΕΤΕΠ 02-04-00-00, εκσκαφές θεμελίων τεχνικών έργων, φορτοεκφόρτωση και απομάκρυνση των προϊόντων εκσκαφής σε οποιαδήποτε απόσταση και σε χώρο που θα υποδείξει η υπηρεσία.
  • Κόψιμο – εκρίζωση των μεγάλων δένδρων και απομάκρυνση αυτών.
  • Στον διάδρομο, όπου προβλέπεται να γίνει η επίστρωση με κυβόλιθους από γρανίτη , η εκσκαφή θα γίνει σε βάθος περίπου 45 εκατ.
  • Κατασκευή αποχέτευσης μέσα στον αύλειο χώρο με τσιμεντοσωλήνες D 400mm, τοποθετημένες στο όρυγμα, τοποθέτηση και σύνδεση αυτών, κλάσεως αντοχής 120 κατά ΕΛΟΤ ΕΝ1916, από σκυρόδεμα ελάχιστης χαρακτηριστικής αντοχής 40 MPa με σήμανση CE, πλήρως εγκυβωτισμένες σε σκυρόδεμα C12/15 και φρεάτια υδροσυλλογής και επίσκεψης δικτύων αποχέτευσης ομβρίων με επί τόπου έκχυση, σύμφωνα με την μελέτη και τα εγκεκριμένα Πρότυπα Κατασκευής Έργων (ΠΚΕ), συνδεδεμένα με τους αγωγούς εισροής και εκροής και έτοιμα προς λειτουργία.
  • Επίστρωση του διαδρόμου με κυβόλιθους από γρανίτη διαστάσεων 10Χ10Χ10 cm χρώματος καφέ ή μαύρου (βασάλτης), με μαρμάρινα φιλέτα ενδιάμεσα πάχους 3 cm και πλάτους 10 cm και μαρμάρινα κράσπεδα, ημίλευκα, διαστάσεων 15Χ24 cm.
  • Προμήθεια και τοποθέτηση μεταλλικών κάδων απορριμμάτων αναρτώμενου τύπου, τραπεζοειδούς διατομής, από λαμαρίνα πάχους 1mm με διάτρητη επιφάνεια στο πρόσθιο μέρος, με καπάκι και μεγάλη οπή για την ρίψη των απορριμμάτων, τοποθέτηση και στερέωση στις προβλεπόμενες θέσεις και κατασκευή πεζουλιών από σκυρόδεμα.
  • Ηλεκτροφωτισμός του αύλειου χώρου με φωτιστικά σώματα LED (συννημένα σχέδια και τεχνικές περιγραφές) και σιδηροιστούς, με την άοπλη βάση αυτού από σκυρόδεμα C16/20 για την έδραση και στερέωση αυτών και με τα ακροκιβώτια για την είσοδο και έξοδο των καλωδίων.
  • Κατασκευή χώρου πράσινου με έτοιμα χλοοτάπητα σύμφωνα με τη φυτοτεχνική μελέτη και την ΕΤΕΠ 10-05-02-02 .
  • Υπόγειο αυτόματο σύστημα άρδευσης με αυτόματο πιεστικό συγκρότημα με αυτοανυψούμενους εκτοξευτήρες γραναζωτούς, υδρολίπαντοι, ακτίνας 5-9m, 1/2΄΄ BSP, με βαλβίδα αποστράγγισης και επαγγελματικό προγραμματιστή άρδευσης.
  • Φύτευση νέων δένδρων κατηγορίας Δ3, Δ4, Δ5, Δ8 και Θ2 σε λάκκους διαφόρων διαστάσεων.

Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ποσό των 500.000,00 €

 

Προηγούμενο άρθρο Τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: Η έγκαιρη αποζημίωση είναι η μεγαλύτερη αγροτική μεταρρύθμιση που έκανε ο Πρωθυπουργός