Δημοτικό Στάδιο-Ανατολική Κερκίδα-Κλειστό Γυμναστήριο


Σειρά πρωτοβουλιών που αφορούν τη λειτουργία του Δημοτικού Σταδίου και τη χρηματοδότηση των έργων της νέας Ανατολικής Κερκίδας και του Κλειστού Γυμναστηρίου αναλαμβάνει η Δημοτική Αρχή του Δήμου Καρδίτσας.

Ο Δήμαρχος Καρδίτσας κ. Δομήνικος Βερίλλης σε δηλώσεις του για το θέμα τόνισε τα εξής:

«Από την πρώτη στιγμή καταγγείλαμε την απόφαση της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που αδίκησε με πρωτοφανή και απροκάλυπτο τρόπο τόσο την ομάδα της Αναγέννησης, η οποία υποχρεώθηκε να δώσει έναν δύσκολο αγώνα με την ομάδα της Κέρκυρας στο ουδέτερο -και σε απείρως χειρότερη κατάσταση ευρισκόμενο- στάδιο των Γρεβενών, όσο και τις προσπάθειες του Δήμου Καρδίτσας και του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης να διατηρούν σε άριστη κατάσταση το Δημοτικό Στάδιο Καρδίτσας, το οποίο επιμένουμε ότι είναι ένα από τα καλύτερα και ασφαλέστερα γήπεδα της χώρας.

Θεωρούμε ότι η απόφαση της Ένωσης εξυπηρέτησε άλλες σκοπιμότητες, στηριζόμενη προσχηματικά στην επίσης άδικη απόφαση της Περιφέρειας Θεσσαλίας που ζήτησε τη σφράγιση του Δημοτικού Σταδίου για δευτερεύουσες παρατηρήσεις της Επιτροπής Καταλληλότητας. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή στην Περιφέρεια Θεσσαλίας συμφωνήθηκε η αναστολή της απόφασης για διάστημα τριών μηνών και η νέα απόφαση του Γενικού Γραμματέα κ. Φ. Γκούπα κοινοποιήθηκε έγκαιρα στην Ένωση Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, η οποία όμως δεν άλλαξε την έδρα του αγώνα της Καρδιτσιώτικης ομάδας με την ομάδα της Κέρκυρας, στην οποία Πρόεδρος είναι ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σπ. Καλογιάννης…

Ο Δήμος Καρδίτσας δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί ο εμπαιγμός σε βάρος του Δήμου και της Αναγέννησης σχετικά με την καταλληλότητα του Δημοτικού Σταδίου και εντείνει τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του για την οριστική αντιμετώπιση του ζητήματος, αλλά και την εκτέλεση όλων των αναγκαίων έργων που θα αναβαθμίσουν το Στάδιο και θα ολοκληρώσουν τις αθλητικές υποδομές του Δήμου και του Νομού μας.

Ειδικότερα:

1ον. Πραγματοποιήσαμε σήμερα το πρωί σύσκεψη με την Τεχνική Υπηρεσία και τη Διοίκηση του Οργανισμού Αθλητικών Κέντρων και Χώρων Άθλησης του Δήμου Καρδίτσας, όπου διαπιστώθηκε η πλήρης ετοιμότητα του Δημοτικού Σταδίου, -για την περίφραξη του οποίου προστέθηκαν σιδηρά κιγκλιδώματα και συρματοπλέγματα με βάση τις παρατηρήσεις της Επιτροπής Ελέγχου Καταλληλότητας – και η καταλληλότητά του για την φιλοξενία αγώνων.

Επίσης διαπιστώθηκε το προχωρημένο στάδιο των γεωλογικών και περιβαλλοντικών μελετών που αφορούν το έργο κατασκευής νέας κερκίδας και ότι  προχωρά

με ταχύτατους ρυθμούς και η διαδικασία νομιμοποίησης των εγκαταστάσεων.

2ον Καλέσαμε επίσης σε σύσκεψη αύριο, Τετάρτη, την εργοληπτική εταιρεία που ανέλαβε το έργο του Κλειστού Γυμναστηρίου, για το οποίο υπογραμμίζουμε ότι η μόνη εκκρεμότητα που υπάρχει είναι η χρηματοδότηση, καθώς ως Δήμος έχουμε κάνει όλες τις νόμιμες διαδικασίες και ενέργειες και είμαστε πανέτοιμοι για την εκτέλεση του σημαντικού έργου.

3ον. Αύριο, Τετάρτη, στις 5 το απόγευμα θα συναντηθώ στην Αθήνα με τον Πρόεδρο της  Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου Β’ και Γ’ Εθνικής Κατηγορίας, ο οποίος θα μου προσκομίσει τα έγγραφα, στα οποία στηρίχθηκε η απόφασή του Διοικητικού Συμβουλίου και θα απαιτήσω να δοθεί άμεσα η άδεια για την φιλοξενία ποδοσφαιρικών αγώνων στο Δημοτικό Στάδιο. Για το θέμα κανονίζουμε συνάντηση και με τη Διοίκηση της Αναγέννησης, προκειμένου να υπάρχει πλήρης ενημέρωση και συνεργασία.

4ον Θα έχω επίσης συνάντηση ,στις 6.30 το απόγευμα της Τετάρτης με την Τεχνική Υπηρεσία του ΟΠΑΠ, προκειμένου να συζητήσουμε το θέμα της νέας κερκίδας, έργο για το οποίο έχουμε ετοιμάσει τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, έχουμε προωθήσει τις γεωλογικές μελέτες και τις γεωτρήσεις και είμαστε πανέτοιμοι, ώστε, εφ’ όσον δοθεί η χρηματοδότηση, να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του έργου της νέας κερκίδας.

5ον Καλέσαμε την Επιτροπή Ελέγχου Καταλληλότητας για νέα αυτοψία στο Δημοτικό Στάδιο στις 10 το πρωί της Παρασκευής. Θεωρούμε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος για να κριθεί ακατάλληλο ένα Στάδιο που βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από εκατοντάδες άλλα γήπεδα της χώρας που διεξάγονται αγώνες επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

6ον . Για τα θέματα της λειτουργίας του Δημοτικού Σταδίου, της κατασκευής της Ανατολικής Κερκίδας και της χρηματοδότησης του Κλειστού Γυμναστηρίου συγκαλούμε για τις 12 το μεσημέρι της Παρασκευής ευρεία σύσκεψη όλων των πολιτικών, κοινωνικών, συνδικαλιστικών και αθλητικών φορέων του Νομού, προκειμένου να συντονίσουμε τις ενέργειές μας. Πιστεύουμε ότι τα παραπάνω θέματα αφορούν όλο το Νομό και οι φορείς του πρέπει να πάρουν θέση.

Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε τους πολίτες ότι οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής θα συνεχιστούν για την αντιμετώπιση των όποιων προβλημάτων και την προώθηση των αναγκαίων έργων αθλητικής υποδομής.

Προηγούμενο άρθρο 7ος γύρος Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross
Επόμενο άρθρο Το μέτρο της ελεγχόμενης στάθμευσης και οι στόχοι του