Ειδήσεις

Δημ. Παπακώστας : Περιφερειακά Συμβούλια, εκτός έδρας


Πραγματοποιήθηκε, χθες, με μεγάλη επιτυχία η συνεδρίαση του Περιφ. Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας στα απόμακρα, ορεινά και λίαν δυσπρόσιτα (15χλμ και πλέον, κεντρικός δρόμος χωρίς Άσφαλτο) Άγραφα, πρώην έδρα  του καποδιστριακου  ομώνυμου Δήμου.

Ο Περιφερειαρχης Κ Μπακογιαννης, με τον  πρόεδρο του Π. Σ, και τον τοπικό Αντιπεριφερειαρχη Ευρυτανίας Αρη Τασιο πήραν την πρωτοβουλία και πραγματοποίησαν μια αποκεντρωτικη, καινοτόμα, φιλο -ορεινή δράση, πολλά χλμ από την έδρα της Περιφέρειας (Λαμία) αλλά και της τοπικής Αντιπεριφερειας (Καρπενήσι).

Πλήθος Αγραφιωτων, Ευρυτανων αλλά και δημοτών από γειτονική Καρδίτσα και Αργιθεα, άκουσαν, συμμετείχαν και είδαν από κοντά την Περιφερειακή Ηγεσία, το Συλλογικό Βουλευτικό Οργανο, το Π.Σ. Στερεας. Ήταν μια γόνιμη διαδικασία, τονωτικη ψυχολογικά, στη ζοφερη εποχή μας, μια αποκεντρωτικη, γνήσια πατριωτική δράση. Απέδειξε τη λαϊκότητα του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την αμεσότητα, την αλληλεγγύη προς αδύνατες, μειονεκτικές αλλά Ιστορικές και οικολογικά σπάνιας ομορφιάς περιοχές!

Παρόντες ολοι οι Σύμβουλοι, και ο εκ Βραγκιανων καταγόμενος Λαμ. Τσιτσανης, ο οικοδεσποτης Δήμαρχος Θοδ. Μπαμπαλης και ο Αργιθεας Λ. Τσιβολας.

Ελπίζουμε σύντομα να γίνει κάτι ανάλογο, αντίστοιχο και στη Θεσσαλία. Μια ειδική συνεδρίαση του Π.Σ στα απόμακρα (165χλμ,ολα πλέον με Άσφαλτο,  απο Λάρισα/Βραγκιανα Αχελώου του ορεινού Δ. Αργιθεας, στο συνεδριακό, οικολογικό χώρο της Επισκοπης, μέσα στην κοιλάδα του ποταμού Αχελώου, με ή χωρίς τη σύμπραξη του Π.Σ. Ηπείρου και φορέων Ραδοβυζιου Αρτας, για τοπικά αλλά και Πανθεσσαλικης σημασίας έργα. (Σύνδεση με Κεδρα Ευρυτανιας, με Αιτωλ/νια, με Ανατολική.. Για ημιτελή εργα Συκιάς, Αχελώου, Δράσεις  Ανάπτυξης της κοιλάδας Αχελώου μετά τις θετικές, υποστηρικτικες τοποθετήσεις Ευρωπαίων Αξιωματούχων (ανακατασκευή Πετρογεφυρας Κορακου, που ανατιναχτηκε το 1949, Δρόμος προς Ι. Μ. Σελτσου (άσφαλτο), συντήρηση εναέριων καρουλιων (περαταριες) στα Νεχωρια και Καταφυλλι -Μεσοπυργο Αρτας, υδροηλεκτρικά κλπ. ).

Αναμένουμε αποφάσεις και έμπρακτη στήριξη της πρότασης μας από τους φίλους αιρετούς της Περιφέρειας Θεσσαλιας,αλλά και της ΠΕΔ και  τοπικών φορέων……………. .καλό Αύγουστο .πάρτε τα βουνά! !

ΔΗΜ. ΠΑΠΑΚΩΣΤΑΣ

ΑΙΡΕΤΟΣ ΑΡΓΙΘΕΑΣ (1999-2019).

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΗΣ ΟΡΕΙΝΟΥ ΠΑΡΕΜΒΑΤΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ “ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. “

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα καλοκαιρινών εκδηλώσεων στο Δήμο Αργιθέας
Επόμενο άρθρο Εορταστικές εκδηλώσεις για την εορτή της Θαυματουργού Εικόνος της Παναγίας Βασίλισσας