Ειδήσεις

Διάθεση γραφικής ύλης στο Παράρτημα Ρομά από το Κοινωνικό Παντοπωλείο


Το Παράρτημα Ρομά του Κέντρου Κοινότητας της Δ/νσης Κοινωνικής Προστασίας, Παιδείας και Πολιτισμού του Δήμου Καρδίτσας, στο πλαίσιο του υποστηρικτικού και συμβουλευτικού του ρόλου, πρόκειται κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών μηνών να διοργανώσει με τη βοήθεια της παιδαγωγού δράσεις δημιουργικής απασχόλησης για τους μικρούς μαθητές Ρομά εντός του οικισμού.

Η δράση έχει ως στόχο να συνδράμει στην ανάπτυξη των γνωστικών και κοινωνικών δεξιοτήτων τους και να γεμίσει δημιουργικά τον ελεύθερο χρόνο τους κατά τη διάρκεια των θερινών μηνών μέσα από τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που καθιστούν ευχάριστη τη μάθηση.

Για την επίτευξη του παραπάνω στόχου καθοριστική υπήρξε η συμβολή του Κοινωνικού Παντοπωλείου του Δήμου Καρδίτσας με την διάθεση σχολικών ειδών, γραφικής ύλης, βιβλίων και παιχνιδιών προς το Παράρτημα Ρομά.

Το Κοινωνικό Παντοπωλείο στο πλαίσιο συνεργασιών με διάφορες επιχειρήσεις συγκεντρώνει τρόφιμα, είδη ένδυσης, υπόδησης, είδη σπιτιού και σχολικά είδη, στα οποία γίνεται διαλογή, ταξινόμηση και εν τέλη διανομή σε ανθρώπους που ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικά ομάδες.Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις που στηρίζουν έμπρακτα την λειτουργία της δομής και ενισχύουν έτσι την ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών. Το Κοινωνικό Παντοπωλείο του Δήμου είναι ανοιχτό στις συνεργασίες με τις επιχειρήσεις και τις παροτρύνουμε να συνδράμουν στο κοινωνικό αυτό έργο.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εορτάστηκε η ιερά μνήμη του εν αγίοις πατρός ημών Λουκά
Επόμενο άρθρο Αγρόκτημα Βασιλάκου: Δεν θα πραγματοποιηθεί αύριο το Συμπόσιο