Διάκριση για Καρδιτσιώτη αθλητή του ΣΟΑΚ Φωκιανού


Πολύ καλή εμφάνιση έκανε για μία ακόμη φορά ο Όμιλος Αντισφαίρισης της πόλης μας, παίρνοντάς μέρος στο 4 Ε3 βαθμολογούμενο πρωτάθλημα που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαίρισης Μαγνησίας στην πόλη του Βόλου το Σαββατοκύριακο  στις 31-10-1-11-2015, στην κατηγορία κάτω των 14 ετών για αγόρια, με την υποστήριξη  της Ε΄ Ένωσης Αντισφαίρισης Κεντρικής Ελλάδος.

Οι αγώνες έλαβαν μέρος στα γήπεδα αντισφαίρισης της περιοχής Νέας Ιωνίας του Βόλου, γεγονός που δυσχέραινε  τον αθλητή της πόλης μας, γιατί ο τάπητας των γηπέδων ήταν από συνθετικό χόρτο, γεμάτος από μικρούς κόκκους άμμου χαλαζία, με αποτέλεσμά να δημιουργείται ένα περιβάλλον εξαιρετικά δύσκολο για παιχνίδι και αγώνα  (για κάποιον που δεν το έχει συνηθίσει ), λόγω της υψηλής γλιστερότητας και μειωμένης τριβής.

Τους αγώνες τίμησαν με την παρουσία τους σχεδόν όλοι οι Όμιλοι των νομών της Κεντρικής ελλάδος.

Ο Καρδιτσιώτικος Όμιλος έλαβε μέρος στο πρωτάθλημα με έναν αθλητή κατά επιλογή του προπονητή.

Συγκεκριμένα: Ο αθλητής Γραπατσάς Φανούριος ξεκινώντας δυναμικά τους αγώνες στο γύρο των 16 αντιμετώπισε τον αθλητή του Α.Σ.Α.Λαρισάς Μαυρομάτη Δημήτριο, μαθητή της Γ΄ Γ/σιου. Παίζοντας με σθένος στην αρχή και ενώ ήταν μπροστά στο σκορ με 4/1 game, δεν κατάφερε να κατοχυρώσει το πρώτο (1ο ) set υπέρ του, κάνοντας πολλά αβίαστα λάθη στα τελειώματα των πόντων λόγο της διαφορετικής αναπήδησης της  μπάλας στο χόρτο.

Το μούδιασμα όμως για τον αθλητή του Σ.Ο.Α.Κ. Φωκιανού ήταν προσωρινό. Βασιζόμενος στην αγωνιστικότητα και στη ψυχραιμία του χαρακτήρα του και κάνοντας χρήση το  servis του, άνοιξε με πολλά διαγώνια χτυπήματα το γήπεδο και σε συνδυασμό με πολλά επιτυχή κατεβάσματα στο φιλέ κατέκτησε το (2ο ) set και το (3ο ) set, παίρνοντας με τον τρόπο αυτό το εισιτήριο του για την είσοδό του στους οκτώ (8) καλύτερους αθλητές του τουρνουά, έπειτα από ένα αγώνα που κράτησε πάνω από 2,5 ώρες!.

Στη συνέχεια η κλήρωση τον έστειλε να παίξει με το νούμερο τρία (3) του ταμπλό, τον πολύ καλό και έμπειρο αθλητή της Νίκαιας Λάρισας Νικολούλη Χρήστο. Εκεί αν και χτύπησε τον αγώνα στα ίσια, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του υψηλά βαθμολογούμενου αντιπάλου του, του οποίου η μεγαλύτερη πείρα στα κρίσιμα σημεία  βάρυνε υπέρ του, στερώντας στον αθλητή της πόλης μας την είσοδο του στους τέσσερις (4) καλύτερους αθλητές του τουρνουά.

  

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Ιωσήφ Χρούμπ : Τι είναι Σακχαρώδης διαβήτης
Επόμενο άρθρο Χρηματοδότηση της Δράσης «Αντικατάσταση συστημάτων θέρμανσης πετρελαίου με συστήματα φυσικού αερίου σε κατοικίες»