Διάκριση μαθητών του 3ου Γυμνασίου σε Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης


Τα ποιήματα που έγραψαν δεκαέξι (16) μαθητές και μαθήτριες του τμήματος Β5 της δευτέρας τάξης του 3ου Γυμνασίου Καρδίτσας με την επιμέλεια της καθηγήτριάς τους κας Σταυρούλας Σιατήρα, φιλολόγου, έτυχαν διάκρισης ως αξιοσημείωτη συλλογική εργασία με θέμα «καθρέφτης / Μάσκες», στο ειδικό διαγνωστικό τμήμα για Σχολεία του 8ου Διεθνούς Διαγωνισμού Ποίησης «Castello di Duino». Ο διαγωνισμός διοργανώνεται στην Τεργέστη της Ιταλίας, τον μήνα Μάρτιο κάθε έτους από τον φορέα Associazione Poesia e Solidarita και έχει ως σκοπό την προώθηση του μηνύματος της ποίησης και της αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο, έτσι ώστε μέσα από ένα τέτοιο διάλογο να ευαισθητοποιήσει μια νέα γενιά ποιητών με ενδιαφέρον για κοινωνικά και ανθρωπιστικά προβλήματα.
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο διαγωνισμός αποτελεί το σημαντικότερο θεσμό στον τομέα της δημιουργικής γραφής στην Ιταλία. Τελεί υπό την Αιγίδα του Ιταλικού Υπουργείου εξωτερικών και του Υπουργείου Νεότητας, υποστηρίζεται δε από  την UNESCO, τον Πρίγκιπα Carlo Alessandro della Torre  Tasso del Castello di Duino, το Δήμο Τεργέστης και άλλους φορείς.
Εκ μέρους του συλλόγου διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου, η διευθύντρια κα Τσιούντου Αναστασία συγχαίρει πρώτα τους μαθητές, γιατί ανταποκρίθηκαν στην παρότρυνση της καθηγήτριά τους να εκφραστούν μέσω της ποιητικής γραφής και να επιδείξουν ικανότητες που έδωσαν την ευκαιρία να αξιολογηθούν οι εργασίες τους ανάμεσα σε εκατοντάδες συμμετοχές και να τύχουν διάκρισης.
Η διευθύντρια συγχαίρει επίσης και ευχαριστεί τους καθηγητές της πληροφορικής και τις καθηγήτριες της αγγλικής γλώσσας που συνεργάστηκαν και βοήθησαν τους μαθητές σε αυτή την προσπάθεια και ιδιαίτερα τη φιλόλογο κα Σιατήρα Σταυρούλα που επιμελήθηκε όλη τη διαδικασία ώστε το σχολείο να πάρει μέρος με επιτυχία σε μια τόσο σημαντική παγκόσμια διοργάνωση.

Προηγούμενο άρθρο Πρότυπη η λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών – Σχολείων στο Δήμο Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Συνάντηση του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού με τον Δήμαρχο Μουζακίου κ. Γεώργιο Κωτσό