Ειδήσεις

Διάψευση Ηλία Σχορετσανίτη για παραφιλολογικό δημοσίευμα


Την προηγούμενη εβδομάδα διάβασα σε τοπική ιστοσελίδα ένα άρθρο με τίτλο «Όλα τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της ΝΔ στο Ν. Καρδίτσας». Στα ονόματα αυτά συμπεριλαμβανόταν και το δικό μου. «Ακούστηκε», σημειώνει ο γράφων. Κουτσομπολιό με άλλα λόγια, καθώς για τέτοιο πρόκειται σε ό,τι με αφορά.

Η παρέμβαση αυτή δημοσιοποιείται προκειμένου να διαγραφεί μια και καλή το όνομά μου από ευφάνταστα προεκλογικά σενάρια, αλλά και προς γνώση των συμπολιτών μας. Πρώτα και κύρια δε με ενδιαφέρει η κεντρική πολιτική σκηνή, καθώς δε με εκφράζει ιδεολογικά κανένα κόμμα. Γι’ αυτό κατέβηκα ως στις δημοτικές εκλογές μεέναν αχρωμάτιστο συνδυασμό, το Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ προκειμένου εγώ και οι πολιτικοί συνοδοιπόροι μου να δώσουμε ακριβώς το ιδεολογικό στίγμα που μας χαρακτηρίζει.

Εάν ήθελα να χαράξω καριέρα πολιτικού, το μόνο λογικό θα ήταν να ενταχθώ σε κάποιο κοινοβουλευτικό κόμμα και να αρχίσω να «κολλάω ένσημα». Υπήρχε λόγος να πραγματοποιήσω έναν άνισο αγώνα με το πολιτικό κατεστημένοστην Τοπική Αυτοδιοίκηση για να πάω οπουδήποτε θα μπορούσα να επιδιώξω να βρίσκομαι από την πρώτη μέρα; Το ότι ο Ν.Ε.ΣΤΩΡ ήταν ο πρώτος συνδυασμός στην ιστορία του Δήμου Καρδίτσας που εξελέγη χωρίς απολύτως καμία κομματική στήριξη δεν είναι κάτι ανταλλάξιμο. Είναι μια ισχυρότατη λαϊκή εντολή στα χέρια μας, που δε θα έπρεπε να ενοχλεί, αλλά να χαροποιεί τον πολιτικό κόσμο. Τουναντίον, μας στείλανε στο εκλογοδικείο δις, μήπως και μας εξαφανίσουν και εμάς και την έδρα μας. Επειδή είμαστε ο «κανένας», ίσως κάποιοι να μας συνδύασαν με τον «κανένα» που πρωτεύει στις δημοσκοπήσεις και να θορυβήθηκαν…

Από την άλλη πλευρά και στα πλαίσια της διάδοσης των θέσεων, της ιδεολογίας και της πολιτικής χροιάς του Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ επιθυμώ να μιλάω με όλα τα κόμματα. Ποτέ δεν έκλεισα την πόρτα του διαλόγου σε κανένα πολιτικό στέλεχος (εκτός από περιπτώσεις που η σιωπή μου ήταν απάντηση σε απαξιωτικές συμπεριφορές απέναντί μου). Είμαι ανοιχτόςστους πάντες, όλων των ιδεολογικών αποχρώσεων, καθώς το μεγάλο ζητούμενο των ημερών μας, αλλά και διαχρονικά των Ελλήνων,είναι η ενότητα. Ενότητα μεν, πάνω σε συγκεκριμένη πλατφόρμα δε.

Ο Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ δε δημιουργήθηκε ως πυροτέχνημα των δημοτικών εκλογών, εξυπηρετώντας ατομικές φιλοδοξίες και βλέψεις, αλλά για να παραμείνει άσειστος στις θέσεις του και να συσπειρώσει τους Έλληνες για το κοινό καλό. Δείχνει το δρόμο της εξόδου από την κρίση, δείχνει τοναναπόφευκτο δρόμο της εισόδου σε μια νέα εποχή, όπου νόμος θα είναι το Χριστιανικό ήθος και η υιοθεσία των προτύπων του ελληνισμού μέσο για την αυτοπραγμάτωσή μας.

Με ευθύνη,

Ηλίας Σχορετσανίτης

Δημοτικός Σύμβουλος

Επικεφαλής Ν.Ε.Σ.ΤΩΡ

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κομποστοποίησης στο Δήμο Παλαμά
Επόμενο άρθρο 4η Αγωνιστική του πρωταθλήματος σύγχρονου τάβλι