Διαβεβαίωση έλαβε ο Κ. Τσιάρας από τον Μάξ. Χαρακόπουλο για τους βαμβακοκαλλιεργητές


Την διαβεβαίωση πως θα ληφθεί μέριμνα, ώστε να καταβληθεί κανονικά η συνδεδεμένη ενίσχυση στους  Βαμβακοκαλλιεργητές, οι οποίοι υπέστησαν ζημίες στην παραγωγή τους από το πράσινο σκουλήκι,  έλαβε ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Κώστας Τσιάρας από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο.

Η σχετική διαβεβαίωση δόθηκε Πέμπτη, 24 Οκτωβρίου, σε τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους κατά την οποία τέθηκε το σχετικό ζήτημα, αφού οι παραγωγοί της Καρδίτσας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά πλήττονται από το πράσινο σκουλήκι, γεγονός που τους εξωθεί στα όρια της οικονομικής καταστροφής. Ο κ. Χαρακόπουλος ενημέρωσε  τον κ. Τσιάρα, πως απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων είναι να αποδοθείόπως πρέπει στους πληγέντες παραγώγους βαμβακιού η συνδεδεμένη ενίσχυση, ακόμα και αν αυτή δεν καλύπτει την ελάχιστη στρεμματική απόδοση, εφόσον προκύπτει από τα στοιχειά παραγωγής και τις βεβαιώσεις των αρμόδιων υπηρεσιών, πως αυτή υπολείπεται εξαιτίας της προσβολής της καλλιέργειας από το πράσινο σκουλήκι.

Παράλληλα, ο Υφυπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη που έδωσε στην ΕΤ3 υπογράμμισε ότι η εκταμίευση της δόσης είναι η μοναδική επιλογή για τη χώρα.

Επανέλαβε επίσης, ότι το νέο Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ) θα εκπροσωπεί κάθε απόδημο Έλληνα και θα βασίζεται στην αυτοοργάνωση και την αυτοχρηματοδότηση.

Να σημειωθεί επίσης ότι ο Υφυπουργός Εξωτερικών είχε εθιμοτυπική συνάντηση με την Πρέσβη της Βουλγαρίας.

 

Προηγούμενο άρθρο Επιτροπή επίλυσης διαφορών από εμπορικές μισθώσεις
Επόμενο άρθρο Νικητής ο Στέφανος Διαμάντης στο πανελλήνιο πρωτάθλημα τένις με καρότσι