Ειδήσεις

Διαγωνισμός Ρομποτικής και Καινοτομίας για Παιδιά στον Βόλο


Η 21η σεζόν του διαγωνισμού ρομποτικής και καινοτομίας FLL 2020, είναι
γεγονός για την Θεσσαλία! Πρόκειται για μια παγκόσμια διοργάνωση με τη μορφήδιαγωνισμού και αφορά παιδιά ηλικίας 9 έως 16 ετών. Έχει σχεδιαστεί για να ενισχύσειτην ανακαλυπτική μάθηση και την αγάπη για την επιστήμη και την τεχνολογία με τονπλέον διασκεδαστικό τρόπο ενισχύοντας παράλληλα την εμπιστοσύνη των παιδιώνστις δυνατότητές τους κι ευνοώντας την ανάπτυξη πολύτιμων οριζόντιων δεξιοτήτων.Πρόκειται μια συνεργασία της Μη Κερδοσκοπικής Οργάνωσης FIRST® (ForInspiration and Recognition of Science and Technology) και του εκπαιδευτικού τομέατης LEGO® και διοργανώνεται κάθε χρόνο, από το 1998, σε περισσότερες από 80χώρες παγκοσμίως.Όπως και κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο FLL δημοσιεύει μια πρόκληση, πουβασίζεται σε ένα ρεαλιστικό επιστημονικό πρόβλημα. Ομάδες από δύο έως και δέκαάτομα, με τουλάχιστον έναν ενήλικο προπονητή, συμμετέχουν στην πρόκλησηπρογραμματίζοντας ένα αυτόνομο ρομπότ για να σκοράρουν πόντους στην θεματικήπίστα (Robot Game), προτείνοντας λύσεις στο πρόβλημα που έχουν ανιχνεύσει(Project) και λειτουργώντας πάντα με βάση θεμελιώδεις αξίες (CoreValues).Για 3η συνεχόμενη χρονιά, τοπικός στρατηγικός συνεργάτης και διοργανωτήςτου περιφερειακού αγώνα για την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, το ΠανεπιστήμιοΘεσσαλίας και ειδικότερα η Εταιρεία Αξιοποίησης και Διαχείρισης Περιουσίας (ΕΑΔΠ).
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο παραλιακό συγκρότημα Παπαστράτου τηνΚυριακή 16/2/20, από τις 10:00 π.μ. – 17:30 μ.μ., με τη συμμετοχή 18 ομάδων καισυνολικά 200 παιδιών από όλους τους νομούς της Θεσσαλίας.
Η θεματική του φετινού FLL με τίτλο “Cityshaper”, πραγματεύεται όσα αφορούνμιά σύγχρονη πόλη και τις συνθήκες ζωής για τους κατοίκους της. Όπως αναφέρεταικαι στην ανακοίνωση του πλαισίου δράσης για το 2020, οι αρχιτέκτονες σχεδιάζουνκαι κατασκευάζουν κτίρια, συνδυάζουν την επιστήμη και την τέχνη για ναδημιουργήσουν κτίρια και δομές για τους πελάτες τους. Κάποιες φορές δημιουργούννέα κτίρια και κάποιες άλλες επανασχεδιάζουν παλιά. Δουλεύουν ως ένα υποσύνολομιας μεγαλύτερης ομάδας, όπως οι ομάδες που διαγωνίζoνται στον FLL. Οιμηχανολόγοι μηχανικοί, οι πολιτικοί μηχανικοί και οι μηχανικοί περιβάλλοντοςσιγουρεύονται ότι ένα project ταιριάζει στην τοποθεσία του.

Οι εργάτες πουασχολούνται με το κατασκευαστικό κομμάτι, όπως οι ηλεκτρολόγοι, οι υδραυλικοί καιοι ξυλουργοί, αλλά και οι υπεύθυνοι έργου, σιγουρεύονται ότι η δουλειά δεν ξεπερνάειτα χρονικά πλαίσια και τον προϋπολογισμό. Κάθε ρόλος είναι εξίσου σημαντικός γιατην ολοκλήρωση ενός έργο!Ελάτε να διαγωνιστούμε, να συνεργαστούμε, να διασκεδάσουμε και ναοραματιστούμε καλύτερες πόλεις όλοι μαζί την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου!

Προηγούμενο άρθρο Την πρωτοχρονιάτικη πίτα έκοψε το ΚΔΑΠ Καρδιτσομαγούλας
Επόμενο άρθρο Την Καρδίτσα θα επισκεφθεί το Σάββατο ο Αρχιεπίσκοπος κ. Ιερώνυμος