Διαμαρτυρία για την μετακίνηση ιατρών από τα Κέντρα Υγείας του Ν. Καρδίτσας


Θα ήθελα να καταγγείλω την απαράδεκτη πρακτική της Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να μετακινούνται αυθαίρετα Γενικοί Ιατροί από το Κέντρο Υγείας Σοφάδων, Κέντρο Υγείας Παλαμά, Κέντρο Υγείας Μουζακίου οι  οποίοι καλύπτουν και τα κοινοτικά ιατρεία  που ανήκουν σε  αυτά τα  κέντρα υγείας ,σε έναν άλλο Νομό για να καλύψουν τις ανάγκες του περιφερειακού Ιατρείου Αλοννήσου. Αυτό έχει  ως αποτέλεσμα  το διάστημα της μετακίνησης να μένουν ακάλυπτα τα ΚΥ ,τα κοινοτικά ιατρεία καθώς και τα εξυπηρετούμενα από αυτούς χωριά που δεν έχουν ιατρό υπηρεσίας υπαίθρου.

Επιπλέον, τα ΚΥ το διάστημα μετακίνησης των ιατρών αδυνατούν να καλύψουν τις εφημερίες και ζητούν ιατρούς από άλλα κέντρα υγείας.

Ενώ, πρέπει να επισημανθεί ότι ο ιατρός που εντέλλεται να μετακινηθεί εκτός Νομού όπου βρίσκεται η μόνιμη κατοικία του, υποχρεώνεται να καλύψει ο ίδιος τα έξοδα μετακίνησης, διαμονής και σίτισης  χωρίς να γνωρίζει το πότε θα του αποδοθούν.

Οι Γενικοί Ιατροί  του Ν. Καρδίτσας με έντονο το συναίσθημα καθήκοντος και καταβάλλοντας κάθε δυνατή προσπάθεια   καλύπτουν:

  • Περιφερειακά ιατρεία που δεν έχουν ιατρό υπαίθρου
  • Υπεράριθμες εφημερίες
  • Την λειτουργία της μονάδας Τεχνητού Νεφρού
  • Πρωινά λειτουργίας ιατρείου στο ΓΝ Καρδίτσας
  • Το ΚΕΦΙΑΠ
  • Βοηθούν το ΚΥ Παλαμά να καλύψει τις εφημερίες του.

Με ποιο σκεπτικό  η Διοίκησης της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας ζητάει την κάλυψη του ΠΙ Αλοννήσου μετακινώντας ιατρούς από το Ν. Καρδίτσας και προτιμά να αποδυναμώσει  τα Κ.Υ. του Νομού,  θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία τους με άμεσες συνέπειες  στην  ποιότητα παρεχόμενης  υγείας στους  κατοίκων που διαμένουν στις περιοχές αυτές;

Καλούμαι την Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας να ανακαλέσει άμεσα  την απόφαση περί μετακίνησης από τα  ΚΥ Σοφάδων , Παλαμά, Μουζακίου ιατρών στο ΠΙ Αλλονήσου χωρίς να έχει ζητηθεί ρητά η συναίνεση του ιατρού και να προχωρήσουν στην κάλυψη των αναγκών μόνον σε εθελοντική βάση.

 

Ορέστης Ψαχούλας, Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Περιφέρειας Θεσσαλίας

Προηγούμενο άρθρο Κάλεσμα του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων για το συλλαλητήριο του Π.Α.ΜΕ.
Επόμενο άρθρο Ερώτηση Τσιάρα για την καθυστέρηση των ελέγχων των υποθέσεων φοροδιαφυγής