Διαμαρτυρία – καταγγελία του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας κατά της Περιφερειακής Δ/ντριας


Το ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, θεωρεί πως η στάση της Διευθύντριας της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας αποτελεί παρελκυστική τακτική, αφού αρνείται να φέρει ως θέμα συζήτησης στο ΑΠΥΣΠΕ, τα προβλήματα του 2ου Δημ. Σχολείου Καρδίτσας. Δυστυχώς, έχει περάσει επαρκής χρόνος, μη αξιοποιήσιμος, από τότε που της αιτηθήκαμε τη συζήτησή του, που της επέτρεπε να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

  Στην  ουσία, η κα Διευθύντρια,  αρνείται να πάρει θέση,  υποβαθμίζοντας  το ρόλο του ΑΠΥΣΠΕ . Αρνείται, αν και είναι καθήκον της,  να πάρει κάθε δυνατό μέτρο  για να λειτουργήσει εύρυθμα η σχολική κοινότητα του συγκεκριμένου Σχολείου, με αρνητικές συνέπειες τόσο  στο ήρεμο εργασιακό κλίμα, όσο και στην παιδαγωγική ατμόσφαιρα, στοιχεία απαραίτητα για να επιτελέσουν οι εκπαιδευτικοί το λειτούργημά τους.

Καταδεικνύονται  έτσι  τα  στενά  έως  ανύπαρκτα  περιθώρια  παρέμβασης  των  αιρετών,  όταν  μάλιστα  οι θέσεις  τους  αντιβαίνουν  στη  θέληση  της  Διευθύντριας,   αφού δεν  αποφασίζει το ίδιο το συμβούλιο για το αν είναι  αρμόδιο ή όχι να συζητήσει ένα θέμα αλλά η ίδια.  Αποκαλύπτετται,  το πώς  θέλει  η  διοίκηση  τη λειτουργία της Δημόσιας Εκπαίδευσης. Διευθυντές  σχολείων  πρόθυμους  να προωθήσουν  την  αντιεκπαιδευτική  πολιτική  του ΥΠΑΙΘ  και  εκπαιδευτικούς  τρομοκρατημένους – υποταγμένους.

Όλα τα παραπάνω έρχονται να προστεθούν στις  δυσκολίες που αντιμετωπίζουν γονείς , μαθητές, εκπαιδευτικοί  και έχουν  κοινή πηγή τους  την πολιτική που διαλύει τη Δημόσια Εκπαίδευση,  για την  οποία στη Θεσσαλία  υπεύθυνη  είναι η κα Διευθύντρια.

Το  ΔΣ του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας, ΚΑΤΑΓΓΕΛΕΙ τις ενέργειες της Διευθύντριας και την καλεί να πάρει άμεσα μέτρα, δίνοντας λύση στο παραπάνω πρόβλημα.

Καλεί όλους τους εκπαιδευτικούς της Θεσσαλίας, να υπερασπιστούν  με τους αγώνες τους  τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών .

Το  ΔΣ

Του Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Καρδίτσας

 

 

Προηγούμενο άρθρο Διανομή φρούτων από το Σύλλογο Τριτέκνων
Επόμενο άρθρο Μόνο 5αρια κέρδισε από το Τζόκερ η Καρδίτσα!