Ειδήσεις

Διαμαρτυρία κατοίκων του Καταφυγίου Καρδίτσας


Εμείς οι παρακάτω υπογράφοντες, που είμαστε κάτοικοι του χωριού Καταφυγίου Καρδίτσας, αφού δηλώσουμε ότι σεβόμαστε και τηρούμε την νομιμότητα, καθώς και τις διατάξεις για την ασφάλιση όλων των εργαζομένων, καταδικάζοντας την αδήλωτη εργασία, θέλουμε να σας γνωστοποιήσουμε το πρωτοφανές γεγονός που συνέβη στο χωριό μας.

Ελεγκτές του Π.Ε.Κ.Α. Θεσσαλίας, με έδρα την Λάρισα, Σάββατο βράδυ, διανύοντας δεκάδες χιλιόμετρα και χρεώνοντας την υπηρεσία τους με ανάλογα έξοδα, προσήλθαν στο ορεινό χωριό μας, (αντί να ελέγξουν δεκάδες επιχειρήσεις που εδρεύουν δίπλα τους και απασχολούν εκατοντάδες εργαζόμενους συχνά μη ασφαλισμένους), για έλεγχο σε καφενεία, για δήθεν αδήλωτη εργασία, επιβάλλοντας υπέρογκα πρόστιμα της τάξης των 12.000 ευρώ !!!

Το εντελώς παράλογο και άδικο του παραπάνω γεγονότος είναι, ότι όπως όλοι όσοι κατάγονται από μικρά χωριά γνωρίζουν άριστα και είναι σύνηθες φαινόμενο, οι κάτοικοι μικρών κοινωνιών, αλληλοβοηθούνται σε όλες τις εργασίες ποο απαιτούνται /!χέρια”. Το ίδιο συμβαίνει συχνά και στα καφενεία μας, όπου ακόμα και με απουσία του ιδιοκτήτη, παραμένουν ανοιχτά και οι κάτοικοι, ή να αυτό εξυπηρετούνται, (selfservice), ή να υπάρχει κάποιος συγγενής του ‘ιδιοκτήτη1, χωρίς αυτό να σημαίνει οποιαδήποτε έμμισθη – εργασιακή σχέση. Αυτό είναι παράδοση και στο χωριό μας και κρατάει πολλά χρόνια, κάνοντας την ζωή των κατοίκων ευκολότερη στις δύσκολες συνθήκες που αντιμετωπίζουν.

Είναι εντελώς παράλογο και άδικο, οι χωριανοί μας ή οι συγγενείς που έτυχε, την στιγμή του ελέγχου, να βοηθούν αφιλοκερδώς την εξυπηρέτηση των λίγων συγχωριανών μας, να θεωρηθούν ‘εργαζόμενοι1, να ’απαιτείται ασφαλιστική κάλυψη’ και να επιβάλλονται παράλογα πρόστιμα.

Στο ορεινό χωριό μας, των περίπου 50 μόνιμων κατοίκων, με αυτή την πρωτοφανή ενέργεια σαφώς και οδηγείται στο κλείσιμο των καφενείων του και άρα σε επιπλέον απομόνωση και μαρασμό των ηλικιωμένων, ως επί το πλείστων κατοίκων του.

Για το λόγο αυτό υπογράφουμε την παρούσα επιστολή και γνωστοποιούμε το πρωτοφανές περιστατικό και διαμαρτυρόμενοι, καλούμε ,κάθε αρμόδιο να πάρει κάθε μέτρο για την αποκατάσταση της λογικής και της νομιμότητας.

Προηγούμενο άρθρο Με Χατζηγιάννη και «Happy Hour» το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Fashion City Outlet
Επόμενο άρθρο Δυο Θεσσαλοί στο νέο Δ.Σ. της ΕΝΠΕ