Διαμαρτυρία ΚΚΕ Καρδίτσας στο Νοσοκομείο για τις ελλείψεις


Πολυμελής αντιπροσωπεία στελεχών, από την τοπική διοίκηση και το συνδικαλιστικό κίνημα, της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ πραγματοποίησε την Πέμπτη 31.7.2014, παράσταση διαμαρτυρίας στο Διοικητικό Συμβούλιο του νοσοκομείου, που συνεδρίαζε εκείνη την ώρα.

Για μια ακόμα φορά η ΚΟ Καρδίτσας, μπροστά στη ραγδαία υποβάθμιση των υπηρεσιών του νοσοκομείου Καρδίτσας εξαιτίας της κυβερνητικής πολιτικής που εφαρμόζει πιστά τις οδηγίες της ΕΕ, αποκαλύπτει τα σοβαρότατα προβλήματα που καθιστούν την υγεία για τα λαϊκά στρώματα της Καρδίτσας πανάκριβο εμπόρευμα, αλλά και τις ευθύνες της διοίκησης.

Έθεσε τη διοίκηση και τα μέλη του Δ.Σ. προ των ευθυνών τους, απαιτώντας άμεσα την κάλυψη των κενών σε ιατρικό, νοσηλευτικό προσωπικό και του απαραίτητου τεχνολογικού εξοπλισμού.

Κατήγγειλε ότι τα τελευταία  χρόνια στο όνομα της οικονομικής κρίσης, γίνονται μεθοδευμένες ενέργειες από την κυβέρνηση που οδηγούν στην αποψίλωση του έμψυχου δυναμικού και την υποβάθμιση του τεχνικού εξοπλισμού και των  παρεχόμενων υπηρεσιών όλων των νοσοκομείων της χώρας, στα πλαίσια της πολιτικής ιδιωτικοποίησης της υγείας. Αυτή η πολιτική έχει ένθερμους υποστηρικτές και ‘’ντίλερ’’ τις διοικήσεις των νοσοκομείων αλλά και τους αιρετούς (περιφερειάρχης, αντιπεριφερειάρχης, δήμαρχος, κυβερνητικοί βουλευτές κλπ) που δε χάνουν ευκαιρία να διαφημίζουν σαν επιτυχία και σαν νοικοκύρεμα την σημερινή κατάσταση του νοσοκομείου Καρδίτσας, παρόλο που οι κλινικές του υπολειτουργούν ή κλείνουν.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο νοσοκομείο Καρδίτσας:

•    Η εφημερία γίνεται χωρίς να υπάρχει  γαστρεντερολόγος, νευρολόγος, ψυχίατρος, δερματολόγος.

•    Στο παιδιατρικό υπάρχει  μόνον 1 ειδικευμένος γιατρός και 1 επικουρικός, με αποτέλεσμα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο να μην μπορεί να λειτουργήσει επαρκώς και να προκληθούν προστριβές με εφημερεύοντα από τα Τρίκαλα.

•    Στο μαιευτικό-γυναικολογικό υπάρχει μόνον 1 ειδικός, στο οφθαλμολογικό πάλι  μόνον 1 ειδικός, στο  ουρολογικό μόνον 2 ειδικοί και στην μονάδα τεχνητού νεφρού μόνον 1 επικουρικός και αποσπασμένοι γενικοί γιατροί και παθολόγος.

•    Όσον αφορά τον αξονικό τομογράφο χρειάζεται αντικατάσταση καθώς πρακτικά είναι ακατάλληλος και τα σοβαρά περιστατικά διακομίζονται σε σοβαρή κατάσταση σε γειτονικά νοσοκομεία.

•    Μια σειρά εργαστηριακών εξετάσεων έχει περικοπεί εξαιτίας τη μη ανανέωσης των αντιδραστήρων στο όνομα της εξοικονόμησης χρημάτων, και σημαντικές διαγνωστικές εξετάσεις έχουν σταματήσει να γίνονται στα επείγοντα.

•    Η εντατικοποίηση της δουλειάς και οι πιέσεις προς για τους εργαζόμενους τους έχουν οδηγήσει στα όρια της αντοχής τους, ενώ οι αρμόδιοι εξαντλούν τη δραστηριότητά τους  να φωτογραφίζονται ξανά και ξανά στα νέα ασθενοφόρα ή σε κάποιο νέο μηχάνημα που αγοράζεται.

Το αν λειτουργεί ακόμα το νοσοκομείο, παρά τις ελλείψεις μέσων και προσωπικού, οφείλεται στις υπεράνθρωπες προσπάθειες των εργαζομένων που δίνουν τον εαυτό τους χωρίς να έχουν τα απαραίτητα μέσα και εφόδια.

Η διοικητής του νοσοκομείου, σε μια προσπάθεια μετατόπισης και επιμερισμού ευθυνών, δεσμεύτηκε ότι θα καλέσει σύσκεψη όλων των πολιτικών και κοινωνικών φορέων της Καρδίτσας για τα προβλήματα του νοσοκομείου.

Εντύπωση προκάλεσε η τοποθέτηση διορισμένου μέλους του Δ.Σ. του νοσοκομείου (που ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στις πρόσφατες εκλογές) που θεώρησε υπερβολικό μισθό για ένα γιατρό τα 900 € !

Η αντιπροσωπεία της ΚΟ Καρδίτσας του ΚΚΕ δήλωσε ότι θα συνεχίσει να αγωνίζεται για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία για όλο το λαό, για προσλήψεις προσωπικού με πλήρη μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, με παράλληλη διεκδίκηση άμεσης λύσης των προβλημάτων του νοσοκομείου, θέτοντας προ των ευθυνών τους όχι μόνο τα μέλη της διοίκησης του νοσοκομείου αλλά και τον κάθε καρδιτσιώτη καλώντας τον να παλέψει για να ανατραπεί αυτή η πολιτική.

ΚΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ ΚΚΕ

 

Προηγούμενο άρθρο Βουλευτές του ΚΚΕ για τις παιδιατρικές κλινικές στα Νοσοκομεία Τρικάλων και Καρδίτσας
Επόμενο άρθρο Περιφερειακός Αγώνας Αποστάσεων FAI Cat2 Αλεξιπτώτου Πλαγιάς στο Μουζάκι