Διαμαρτυρία κτηνοτρόφων από Αργιθέα και Μουζάκι για τον καταρροϊκό στην ΠΕ Καρδίτσας


Ανάστατοι οι κτηνοτρόφοι των περιοχών Μουζακίου και Αργιθέας, λόγω της έξαρσης του καταρροϊκού πυρετού που αποδεκατίζει το κοπάδια τους, πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας στην Αντιπεριφέρεια και θα έχουν συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βασίλη Τσιάκο την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 11 το πρωί.
Όπως έγινε γνωστό, ο ΕΛΓΑ δεν αποζημιώνει τους πληγέντες κτηνοτρόφους. Η μόνη αποζημίωση που διεκδικείται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, είναι μόνο για τα εντομοαπωθητικά που αγόρασαν οι κτηνοτρόφοι με δικά τους έξοδα.
Ήδη το Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία καλεί τους κτηνοτρόφους να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά: «…προκειμένου η Υπηρεσία μας να αιτηθεί στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την αποζημίωσή τους, να προσκομίσουν στην Υπηρεσία μας, μέχρι τη Δευτέρα 29/9/2014, τα παρακάτω δικαιολογητικά:
1. Αίτηση (χορηγείται από την Υπηρεσία μας)
2. Αντίγραφο μητρώου φαρμακευτικής αγωγής της εκμετάλλευσης
3. Κτηνιατρική συνταγή
4. Τιμολόγιο ή απόδειξη αγοράς»

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Τμήμα Κτηνιατρικής της Δ/νσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Περιφερειακής Ενότητας Καρδίτσας στα τηλέφωνα 24413-55237 –55240 και στα Κτηνιατρικά Κέντρα. Καρδίτσας τηλ. 24410-23980 και Μουζακίου τηλ. 24450-41267»

 

 

Προηγούμενο άρθρο Θα «βρέξει» πρόστιμα για την καθαριότητα - Κάλεσμα της Δημοτικής Αρχής Καρδίτσας για συμμόρφωση με τον κανονισμό
Επόμενο άρθρο Απρόκλητη επίθεση εναντίον δύο ομοσπονδιακών θηροφυλάκων