Ειδήσεις

Διαμαρτυρία του Συλλόγου Εργαζομένων Κ.Υ. Καρδίτσας


Μετά από αλλεπάλληλα δελτία τύπου -διαμαρτυρίες, ανακοινώσεις του Συλλόγου σχετικά με την συνεχιζόμενη υποβάθμιση του Κ.Υ. Καρδίτσας (πρώην πολυιατρεία) η κατάσταση έχει επιδεινωθεί ακόμα περισσότερο. Μετά από μετακίνηση συναδέλφου για 3 μήνες στη 2η ΤΟΜΥ ” για να καλύψει έκτακτες ανάγκες στην υπηρεσία” έγινε πρόσληψη Επικουρικού Παιδιάτρου (την οποία  ζητήσαμε επίμονα) και η οποία γιατρός  μετά από  3 ημέρες μετακινήθηκε στο Γ.Ν.Καρδίτσας για 2 μήνες. Και ενώ ζητάμε συνέχεια προσλήψεις ιατρικού προσωπικού (παθολόγου-ορθοπεδικού-νευρολόγου κλπ) για να καλυφθούν τόσο ανάγκες των ασφαλισμένων ,όσο και του Κέντρου  Υγείας, αντίθετα έγινε μετακίνηση τεσσάρων (4) συναδέλφων για ένα μήνα στο Γ.Ν.Καρδίτσας για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες του νοσοκομείου με αποτέλεσμα να μείνει ακάλυπτη  η απογευματινή βάρδια από νοσηλεύτρια στο Κέντρο Υγείας. Οι μετακινήσεις του προσωπικού δεν έχουν “ΣΤΑΜΑΤΗΜΟ”. Από σήμερα και για ένα μήνα μετακινήθηκαν άλλες τρεις νοσηλεύτριες στο Γ.Ν Καρδίτσας για να καλύψουν έκτακτες ανάγκες.

 

Αυτό αποδεικνύει ότι το σύστημα υγείας ΔΕΝ είναι θωρακισμένο όπως μας λένε οι κύριοι του Υπουργείου Υγείας και προσπαθούν με μετακινήσεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού  να καλύψουν διαχρονικά κενά που υπάρχουν με οποιοδήποτε “ΚΟΣΤΟΣ”. Σημειωτέων δε, ότι εκτός από την ταλαιπωρία του προσωπικού που μετακινείται, ταλαιπωρούνται και οι ασφαλισμένοι γιατί δεν εξυπηρετούνται οι ανάγκες τους όπως πρέπει, στο υποβαθμισμένο Κ.Υ. και χωρίς να έχουν πρόσβαση στα νοσοκομεία λόγω Πανδημίας.

 

Η κατάσταση έχει ως εξής: 2 νοσηλεύτριες με άδεια σκοπού,1 νοσηλεύτρια με αναρρωτική άδεια, 2 νοσηλεύτριες με άδεια κύησης, 1 νοσηλεύτρια με άδεια ανατροφής τέκνου και 3 νοσηλεύτριες με μετακίνηση στο Γ.Ν.Καρδίτσας.  Και αξίζει να σημειωθεί ότι το νοσηλευτικό προσωπικό καλύπτει και άλλες ανάγκες λόγω έλλειψη ειδικοτήτων(από διοικητικά καθήκοντα μέχρι και την τεχνική υπηρεσία που δεν υπήρχε ΠΟΤΕ).

 

Οπότε, αυτή τη στιγμή στο Κ.Υ. Καρδίτσας απομένουν:1 υπεύθυνος νοσηλευτής και 3 νοσηλεύτριες για να εξυπηρετήσουν έναν ολόκληρο δήμο, την ώρα που ξεκίνησαν να λειτουργούν κανονικά τα τακτικά ιατρεία.

Απαιτουμε:

-Προσλήψεις με μόνιμο ιατρικό,διοικητικό και παραιατρικό ποσωπικό

-Προσλήψεις με μόνιμο προσωπικό στην καθαριότητα

-Στελέχωση του Κ.Υ., με κατάλληλο  εξοπλισμό για εργαστηριακές και προληπτικές εξετάσεις

–  Ένταξη του προσωπικού στα Β.Α.Ε

 

Προηγούμενο άρθρο Εργατικό Κέντρο Καρδίτσας: Να στηριχθούν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό-επισιτισμό
Επόμενο άρθρο Έργα οδικής ασφάλειας σε Παλαμά και Αργιθέα