Ειδήσεις

Διδακτικές επισκέψεις του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας


Οι μαθητές της Β τάξης του 1ου και 2ου τμήματος του τομέα Τομέας Γεωπονίας, Τροφίμων και Περιβάλλοντος του 2ου ΕΠΑΛ Καρδίτσας πραγματοποίησαν δύο διδακτικές επισκέψεις το μήνα Μάρτιο σε δύο επιχειρήσεις, στα πλαίσια του εργαστηριακού μέρους του μαθήματος Φυτική Παραγωγή.

1) Στο κατάστημα γεωργικών εφοδίων του Κου Δημητρίου Χαντζή. Οι μαθητές με συνοδό την εκπαιδευτικό κα Ξάφη Βασιλική είχαν την ευκαιρία να παρατηρήσουν γεωργικά εφόδια και σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα και να κατανοήσουν τη σημασία μιας τέτοιας επιχείρησης για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα παραγωγής.

2) Στην επιχείρηση παραγωγής και εμπορίας παραγωγικών και καλλωπιστικών φυτών του Κου Κωνσταντίνου Μπάντρα, οι μαθητές με συνοδούς εκπαιδευτικούς τη Κα Ξάφη Βασιλική και το Κο Αργύρη Χρήστο γνώρισαν από κοντά τις  ποικιλίες  καρποφόρων δέντρων και άλλων λαχανοκομικών  και καλλωπιστικών φυτών  που προσαρμόζονται κατάλληλα στις εδαφοκλιματικές συνθήκες της περιοχής της Καρδίτσας.

Οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί ευχαριστούν θερμά και δια του τύπου τους υπεύθυνους των δύο επιχειρήσεων για τη θερμή υποδοχή τους και την άρτια ενημέρωση των μαθητών.

Προηγούμενο άρθρο Πρώτος παγκόσμιος εορτασμός των Καραϊσκακείων
Επόμενο άρθρο Οι ακολουθίες την Μεγάλη Εβδομάδα στους Αγίους Αναργύρους Κρανιάς Μουζακίου